'70s Female Recording Artists - Fritid

'70s Female Recording Artists


1970-teksterne "Jeg er kvinde, høre mig brøl" hjælper med at definere kvinders bevægelse i det årti. Musikoptagelsesbranchen udviklede sig også som kvindelige kunstnere voksede i antal og testede forskellige genrer. Top 40 pop udvidet til at omfatte mange forskellige lyde, mens disco og punk var nye lyde, der hilste damerne velkommen. Kvinder blazed et musikalsk spor i løbet af 1970'erne, hvilket efterlod deres karakter som nogle af branchens mest indflydelsesrige kunstnere.

Rocker Girls


The Runaways debuterede i 1975 med de dårlige antics of a bad boy band. Forskellen var, at Runaways var piger, herunder guitarist Joan Jett, der avancerede til en vellykket solokarriere. Jetts eget idol var læderklædt Suzy Quatro, der blev anerkendt i 1970'erne for en række hits og cyklertragt. Søster Ann og Nancy Wilson kombinerede tung rock og folkemusik til at lede gruppen Heart til dobbelt platin succes i 1978 og var blandt de tidligste kvinder på en Rolling Stone cover. Stevie Nicks og Pat Benatar oplevede også deres stjerner stige i den sidste del af årtiet.

Rhinestone Cowgirls


Dolly Parton chartrede Top 10 hits i løbet af 1970'erne, da hendes solo karriere sparkede ind i gear efter duetter hos Porter Wagoner. Hun og kollega Barbara Mandrell eksperimenterede også med pop og nydt crossover succes. Tammy Wynette, Lynn Anderson og Loretta Lynn var andre country darlings, men delte tid med nybegyndere Reba McEntire og Crystal Gayle, teenagerstjerne Tanya Tucker og country rocker Juice Newton.

Nye lyde


Disco pakket dansegulvene med sin blanding af sjæl, funk og pop. Fem-time Grammy-vinderen Donna Summer, der ofte blev betragtet som dronningen af ​​disco, regerede i midten af ​​70'erne og var den første kunstner til at have tre på hinanden følgende dobbelt albums række nr. 1. Patti LaBelle og Gloria Gaynor tegner også folkemængder under diskotek bold. Punk og new wave udviklede stilarter i løbet af 1970'erne, hjulpet sammen af ​​Deborah Harry og hendes gruppe Blondie. De steg til succes i årtierens senere år og hjalp med at banebrydende musikvideoen.

Divas


Med kraftige rør og en stor tilstedeværelse kombinerede Bette Midler, Liza Minnelli og Barbra Streisand sangkarrierer med skuespil og er forbundet med 1970'erne for deres filmkarakterer samt lydsporene. Blandt de mest mindeværdige prisbelønnede sølvskærmbilleder er Streisand i "Vejen vi var" og "En stjerne er født", Midler i "The Rose" og Minnelli i "Cabaret".

Mellow Ladies


Lyset tempoet for voksen samtidsmusik tegnet mange kvindelige kunstnere, blandt dem sanger-pianist Carole King, hvis folkemæssige indflydelse lyd førte til hendes 1971 album Tapestry vinder fire Grammy Awards. Det forblev på nr. 1 på de amerikanske charts i 15 uger, og blev på oversigten i over seks år, og tjente Kongen rekordet for længst tid på disse stillinger. Det var også det mest solgte album indtil 1982, da Michael Jacksons "Thriller" blev udgivet. Karen Carpenter, Carly Simon, Helen Reddy og Anne Murray nyder også berømmelse i 1970'erne med mange bidrag til denne genre.

Soul Søstre


Efter at have underskrevet Atlantic Records i 1972, fortsatte Aretha Franklin med at se 21 chart-topping R & B singler, blev døbt Dronningen af ​​Soul og blev den første kvinde indledt i Rock and Roll Hall of Fame. Der var forskellige indflydelser på sjælen, herunder whisky, evangelium og rytme og blues, hvilket gjorde plads til mange talentfulde kvinder, herunder Tina Turner-uden mand Ike og Diana Ross-uden Supremes-som begge gik i gang med succesrige solokarrierer i 1970'erne.

Forespørgselslinjens favoritter


AM radio var hjemsted for Top 40 hits og melodier varierede fra boppy til smukke. Ofte stillede sangere var Kiki Dee, den første kvinde til at underskrive med Elton Johns Rocket Records-etiket; Olivia Newton-John, der holder rekorden for de mest på hinanden følgende singler for at slå nr. 1; og 10-timers Grammy-vinder Linda Ronstadt; og Toni Tennille, tidligere backup sanger og musiker for Pink Floyd, Elton John og Beach Boys.