Sådan vurderer du perler - Fritid

Sådan vurderer du perler


Perler fremstilles i ferskvand eller saltvand. De kan dyrkes (opdrættet) eller høstes naturligt fra havet. De kommer i mange farver, herunder hvid, elfenben, beige, lyserød og grøn; der er endda en sort perle, der kommer fra den grønne lippe tahitiske østers. I alle tilfælde skabes en perle, når et fragment af skal, knogle eller sand bliver fanget i en østers shell. For at beskytte sig mod denne irritation udskiller østers et stof, der hedder nacre, der danner en hård belægning omkring indtrækeren, og en perle er født. Ved bedømmelsen af ​​en perle er der flere ting at overveje, herunder dets størrelse, glans og hvor den kommer fra.

Afklare hvilken type vurdering du har brug for. Forsikringsværdier er typisk højere end detailværdier, fordi forsikringsvurderinger anses for at være den pris, det ville koste at erstatte dine perler, hvis de blev tabt, stjålet eller ødelagt.

Spørg en professionel juveler til at dimensionere og klassificere dine perler og give dig skriftlig dokumentation af hendes fund. Perler er graderet af dybden af ​​deres glans, fravær af ufuldkommenheder og form. Der er typisk to systemer til klassificering af perler. I A-AAA-systemet repræsenterer A den laveste kvalitet af perle og AAA repræsenterer den højeste.

Grade A-perler er uregelmæssige i form og har mange ufuldkommenheder, som er synlige for det blotte øje.

Grade AA-perler har en høj glans, er runde eller næsten runde i form og har få mærkbare mangler.

Grade AAA perler har fremragende glans og er meget runde. De er 95 procent fri for ufuldkommenheder. AAA perler er den højeste klasse af perler, der normalt findes i løse tråde, halskæder og armbånd.

Det Tahitian-system af perle klassificering satser perler som A-D med A er den højeste kvalitet og D er den laveste. Det er normalt forbeholdt sortering af saltvandsperler.

Konsulter en akkrediteret professionel til at vurdere dine perler. Akkrediterede vurderere kan findes online og i telefonbogen, eller ved at spørge din juveler for en anbefaling.

Sammenligningsbutik til selvbedømmelse af dine perler. Når du kender størrelsen og kvaliteten af ​​dine perler, se online og i lokale butikker for at lære den pris, for hvilken der sælges lignende perler.