Sådan vurderer du en sølv kaffeservice - Fritid

Sådan vurderer du en sølv kaffeservice


Mens du måske ikke har en butler til at servere kaffe fra en sølvtjeneste, kan du eje og værne om en sølv kaffepotte, creamer og sukkerskål. Stykkerne kan have været sendt ned gennem generationerne, eller måske blev du forelsket i tjenesten i en antikvitetsbutik. Uanset historien bag stykkerne kan du ikke kende deres værdi. Tag dig tid til at lave nogle undersøgelser af historien om og markedet for din kaffeservice for at lære den moderne værdi af denne kollektive vintage.

Uddann dig selv om din kaffeservice. Jo mere du ved om din service, jo lettere bliver det at få en nøjagtig vurdering. Se på bunden af ​​brikkerne for at se, om du kan finde en producentens navn, et mønsternavn eller en indikation om, hvorvidt brikkerne er sølv eller sølvplade. For eksempel, hvis du ser kendetegnet ved en løve løve til din tjeneste, har du et stykke britisk sterlingsølv. Replacements, Ltd., der sælger china, sølv og krystal udskiftninger, er et eksempel på en kilde, der kan hjælpe med at identificere maker og mønster af din service. Hvis du sender et sådant firma et billede af dine stykker via e-mail, fax eller post, bruger den sine oplysninger til at identificere tjenesten.

Kig efter oplysninger i prisguider. Tag en tur til en boghandel eller et bibliotek for at finde sølvprisbøger. Hvis du har kunnet bestemme producentens navn, skal du søge efter en bog, der omhandler den pågældende producent. Hvis ikke, søg i vejledninger med oplysninger om mange sølvproducenter, såsom "Warmans Sterling Silver Flatware: Value & Identification Guide" af Phil Dreis eller "Miller's Buyer's Guide: Silver & Plate" af Daniel Bexfield.

Udforsk, hvad din service ville være værd på det åbne marked. Sammenlign dine stykker til dem, der har solgt de seneste måneder for at få et godt estimat af værdi. Et populært valg for at se salgsprisen på samleobjekter er funktionen "Afsluttede auktioner" på eBay. En anden online ressource er webstedet WorthPoint. Dette abonnementssted angiver priser på genstande, der sælges på forskellige auktionshuse samt dem, der sælges via internetbutikker.

Lej en appraiser. Hvis du har brug for en skriftlig vurdering til forsikringsformål, eller hvis din forskning har fået dig til at tro, at din kaffeservice er ret værdifuld, er det værd at koste omkostningerne ved at have en professionel vurdering udført. Organisationer som American Society of Appraisers eller International Society of Appraisers kan hjælpe dig med at finde sølveksperter i dit område. En anden mulighed er at kontakte et lokalt museum med en omfattende sølvkollektion og bede om henvisning til en velrenommeret værksteder.