Er Sharpie Markers Archival Safe? - Fritid

Er Sharpie Markers Archival Safe?

Sharpies har eksisteret i årtier og bruges til alt fra mærkning til illustration. Permanente markører er alsidige og yderst nyttige, men indeholder forskellige kemikalier, der gør dig i tvivl om, at de er sikre på dokumenter eller fotos, der skal bevares.

Hvilke slags markører er sharpie markører?

Sharpie markører er solventbaserede. Opløsningsmiddelbaserede blæk bør ikke bruges på arkivpapir, da det vil gennemblive og beskadige papiret over tid. Der er ingen retningslinjer for, hvilke produkter der er arkiverede, men det er vigtigt at bemærke, at arkivdokumenter kan blive beskadiget af opløsningsmidler.

Hvad kan Sharpies bruges til?

Ifølge Sharpie FAQS kan Sharpies bruges på cd'er og faste, ikke-porøse overflader. Skarphed kan bruges på kasser og materialer, som ikke skal bevares. Skarphed anbefales ikke til brevskrivning eller klud, da de er opløsningsmiddelbaserede.

Skarphed til Scrapbooking og Art

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt Sharpies forringer materialer, men begrænset anvendelse anbefales, da de er opløsningsmiddelbaserede. Mange kunstnere bruger Sharpies til illustrationer uden at vide, hvor længe arbejdet vil vare; Brug af dem til scrapbooking og kunst er på egen risiko.