Art Vs. Håndværk Debat - Fritid

Art Vs. Håndværk Debat


Kunst-og håndværksdebatten er et forsøg på at løse definitionen af ​​"kunst" og definitionen af ​​"håndværk". Debatten hænger sammen med en evigt udviklende forståelse for opfattelsen af, hvad der betragtes som kunst. Det centrale spørgsmål er, hvordan man skal afgøre, om håndværk er kunst. Et håndværk kan defineres som en færdighed ved at gøre nyttige ting, mens kunst er et symbolsk udtryk for ideer, følelser og oplevelser.

Definition af håndværk

Ifølge Rosey Greenlees, administrerende direktør for Crafts Council i Det Forenede Kongerige, "Contemporary craft handler om at lave ting." Håndværk objekter tendens til at være utilitaristisk. Det primære formål med et fartøj er funktion. Et håndværk, som et håndvævet tæppe, en kurv eller ler keramik, er designet til at tjene et særligt formål. Håndværk er omdannelsen af ​​råvarer til et færdigt produkt. Rør er vævet ind i en kurv, og ler er dannet i et kar. Det grundlæggende formål med et håndværk er at opfylde et behov.

Definition af Art

Kunst er blevet beskrevet som skabelsen af ​​noget, som repræsenterer menneskelig ekspression. Musik, skulptur, maleri og dans er generelt accepteret som kunst. Kunst er et symbolsk udtryk for følelser og ideer. Dr. Robert J. Belton fra University of British Columbia viser et par af kunstens kvaliteter: at forskønne, udtrykke, omdefinere virkeligheden, illustrere, prale og optage. Kunstens grundlæggende formål er at fastgøre idéer, følelser og oplevelser på en konkret måde.

Æstetik


Æstetik er filosofien om sensoriske værdier, dommen af ​​disse værdier og den kritiske tanke om kunst, kultur og natur. Æstetik er delvis om skønhed og opfattelsen af ​​skønheden. Både kunst og håndværk appellerer til en æstetisk følelse af seeren. Skønhed findes i skulptur og maleri, som kan fremkalde et følelsesmæssigt svar. Skønhed findes også i linjer og tekstur af en reedkurv eller keramikpotte. Håndværk og kunst har hver især unikke æstetiske kvaliteter. Et ædles æstetik kan siges at være i harmoni med færdigproduktets form og funktion.

Kulturelle forkølelser

Vestlig kulturel bias mod kunst og håndværk er tydelig ved brugen af ​​udtrykket "kunst". Kunst er det, der skabes med henblik på oplevelsen, at formidle en oplevelse og at fremkalde et følelsesmæssigt svar fra seeren. Nogle ser kunst som lidt eller ingen praktisk anvendelse med hensyn til at gøre arbejde eller opfylde et behov. Praktiske håndværk er ofte ledninger til kunstnerisk udtryk. Et godt udformet tæppe, kurv eller gryde tjener det praktiske formål, som de blev skabt uden udsmykning. Håndværk kan være kunst, når den bruges som en kanal til udtryk for følelser og kommunikation af ideer.