Black Female Singers fra 1920'erne og 1930'erne - Fritid

Black Female Singers fra 1920'erne og 1930'erne

Sorte kvindelige sangere fra 1920'erne og 1930'erne kom fra hele landet og fra fattigdom og smerte. De specialiserede sig i gospel og blues samt jazz. Nogle gik fra Vaudeville til Broadway og helt til Hollywood. Hvert havde svært ved at blive betalt retfærdigt for hendes arbejde. På trods af modgang og udfordringer forlod de en rig trove af signatur sange.

Ma Rainey

Madame Rainey, som Gertrude Pridgett Rainey kunne lide at blive kaldt, hedder "Blues mor". Den første store stjerne i 1920'erne vaudeville kredsløb, hun arbejdede i årevis uden en rekordkontrakt, selv når du hjælper unge sangere som Bessie Smith komme i gang. Hun gav også et boost til en ung bandleder ved navn Louis Armstrong. Hendes berømmelse blev udødeliggjort af August Wilsons Broadway-hit, "Ma Rainey's Black Bottom", som blev navngivet for en af ​​hendes signatur sange.

Victoria Spivey & Sippie Wallace

Selvom Victoria Spivey er næsten ukendt i det 21. århundrede, lavede hun plader med Louis Armstrong og Bob Dylan. Da hun var 12 år begyndte hun sin karriere i Houston som klaver spiller, da hun flyttede til St. Louis i begyndelsen af ​​20'erne og blev en sanger. Hendes underskrift hit var "Black Snake Blues." Også fra Houston, Sippie Wallace, "Texas Nightingale", er berømt for sangen "Woman Be Wise, ikke reklamere for din mand." Wallace tog tidligt inspiration fra Ma Rainey, men udviklede sin egen stil, som inkluderede "shout", en kreativ, improvisationel levering af tekster.

Lucille Hegamin & Memphis Minnie

Georgia blues sanger Lucille Hegamin var en selvlæret musiker, som Victoria Spivey hjalp med at blive underskrevet på en tur med Jelly Roll Morton. Nogle af Hegamins mest populære sange, som "Alabamy Bound" og "Land of Cotton Blues" afspejler hendes rødder. En anden syvende, Memphis Minnie, "Queen of Country Blues", kaldte sig selv for sin adopterede hjemby. Memphis Minnie spillede banjo og guitar fra den tid hun var 7. Hendes guitar er i baggrunden af ​​"I'm A Bad Luck Woman" fra hendes "Best Of" album, "When the Levee Breaks." Hendes popularitet fortsatte godt ind i 1940'erne.

Billie Holiday & Bessie Smith

Bessie Smith, præget af Ma Rainey for at være "Blues kejserinde", opfyldte den skæbne med den berømte sang, "Ingen kender dig, når du er ned og ude". Billie Holiday ønskede at være kendt som en jazzsanger, men hun lærte at synge ved at lytte til Smiths hit records som "Careless Love." Smith var en syder og ferie var en nordligere, men Holiday lærte den sydlige blues stil godt. To af hendes mest berømte optagelser, "Summertime" i 1933 og "Strange Fruit" i 1939 fremkaldte sydlige temaer.

Ethel Waters & Ella Fitzgerald

Ethel Waters var den første af de sorte kvindelige sangere i æraen til at glide ind i film og senere tv. Barnet til en 13-årig voldtægtsoverlevende valgte hun at afslutte sin karriere touring med evangelisten Billy Graham. Hun udførte sædvanligvis sin signatur sang, den religiøse "Hans øje er på Sparrowen." Ella Fitzgerald, også kendt som "First Lady of Song", fik sin start i 1934 i en talentkonkurrence på Apollo Theatre i Harlem. Scat sang var hendes varemærke. "A Tisket, A Tasket" fra 1938 var hendes første million-sælgende hit.