Kan du spinde messing? - Fritid

Kan du spinde messing?


Hvis du bor i et ældre hjem, er der chancer for, at det har lysekroner, skabshåndtag og andre armaturer, der er lavet af solid messing eller er belagt med messing. Vintage møbler indeholder også ofte messing dele. Farvning af en messingkroner, lampe eller andet objekt hjælper med at tilføje farve eller ændre finishen, og er en økonomisk og miljøvenlig måde at give messing et nyt udseende.

typer

Før du pletter din messinglampe, bord eller andet objekt, er det vigtigt at vide præcis, hvad finishen er lavet af. Nogle typer af metalgenstande kan synes at være messing, men er faktisk lakeret eller forniklet. De kan også være lavet af zink eller messingbelagt rustfrit stål. Nogle overflader og pletter kan ikke være egnede til alle metaloverflader. Hvis du ikke ved, om dit messingobjekt faktisk er solid messing, skal du kigge efter pletter, der passer til alle metaloverflader. Derudover skal du lave et testplaster i et lille, diskret område på messing og vente i 24 timer for at se resultaterne før farvning af hele objektet.

Rengøring

Før du kan plette eller male messing eller anden form for overflade, er det vigtigt at sørge for, at det er fri for støv, olier og snavs. Eventuelle urenheder på overfladen kan forhindre messing i at blive farvet korrekt eller forlade ufarvede områder, når det rengøres senere. Eddike er en naturlig rensende ingrediens, som du sandsynligvis har i dine køkkenskabe. For at lave en blid messingrenser opløses en teskefuld salt til en kop hvid eddike. Derefter tilsættes mel under omrøring, indtil der dannes en glat pasta. Påfør denne pasta med en klud og lad den sidde på messingoverfladen i ca. 15 minutter. Skyl af med varmt vand og tør det tørre med et rent, blødt håndklæde.

Pletter

I modsætning til malinger er pletter generelt gennemsigtige farver, der lader nogle af de originale messingfarver og finish vise igennem. Dette kan give genstande subtile og flydende nuancer i stedet for lyse, meget mærkbare farver. Glasfletter, der normalt bruges på keramik, porcelæn og glasgenstande, kan også klæbe til messing og andre metalfinisher. Disse pletter kan tyndes med lak og komme i en række farver og nuancer. Du kan anvende glaspletter til messing med børster, svampe eller bløde kludtæpper.

Maling

Du kan påføre flere pletter af plet til en messingoverflade for at skjule den oprindelige farve og finish, men fuldstændigt skiftende look kan kræve maling af messingoverfladen. Du kan spray-male en messinglampe med metallisk sølvmaling for at gøre det til at virke som rustfrit stål, eller maling en uigennemtrængelig messingkroner for at gøre et trendigt hjemarmatur.