Skæring af granit med mejsel - Fritid

Skæring af granit med mejsel


Granit er en ekstremt hård sten og vanskelig at skære under alle omstændigheder. Det er ikke et godt sted at starte for en nybegynder sten cutter. Ved store job vil elværktøjer som diamantsave spare en masse tid og fysisk energi og hjælpe dig med at fjerne de større klumper af sten mere effektivt. Når du arbejder med en mejsel, vær tålmodig, tag din tid og sind din teknik til at gøre jobbet godt uden skade. Små detaljer kan være vanskelige at opnå, så hvis man ønsker en præcision finish, anbefales en mindre vanskelig sten. Korrekt sikkerhedsudstyr er afgørende.

Markér stenen, hvor du har til hensigt at skære ved hjælp af blyant. Stenen er porøs, så brug ikke blæk.

Anbring dit beskyttelsesudstyr, herunder beskyttelsesbriller, støvmaske og læderhandsker. Granitchips kan være meget skarpe, og kiselstøv frigivet i skæreprocessen kan forårsage lungeproblemer ned ad vejen.

Begynd at udtage klumper af granitten, placere mejrens kant på stenen og slå stødenden med hammeren. Strike så at hammerens kraft går væk fra dig, både for sikkerhed og effektivitet. Start godt væk fra det positive område af din skulptur (den del af den sten, du vil forblive), indtil du får en fornemmelse for det. For stærkere strejker, læg mejselet lige ind i stenen; slående i en vinkel er fint til detaljer, men det er svært at generere nok kraft til at fjerne granit uden at ramme den lige på.

Skær i en linje over stenen, fjerne en række sten til tiden. Brug det flade mejsel til at skære detalje og udjævne rillerne. Skær dig mod din endelige skulptur, der arbejder alle områder samtidigt.