Forskel mellem en Banjo & en Ukulele - Fritid

Forskel mellem en Banjo & en Ukulele


Forskellen mellem en banjo og en ukulele kan virke indlysende ved første øjekast. En Ukulele er et lille guitarlignende instrument, og en standard banjo er et større instrument, med strenge strækket over en tromme. Forvirringen begynder med et hybridinstrument kaldet "banjo-ukulele" eller "banjolele".

Ukulele

Ukuleles stammer fra Hawaii i slutningen af ​​1800'erne og blev tilpasset fra den portugisiske "braguinha", et lille guitarlignende instrument. Ukuleler er lavet i fire størrelser - fra den traditionelle lille sopranstørrelse til stadig større koncert-, tenor- og baritonstørrelser - og producerer lyd med fire nylonstrenger strækket over en hul krop.

Banjo

Banjo er baseret på traditionelle afrikanske modstykker, der blev bragt til USA fra Vestindien, og i 1800 blev udviklet til den version, vi kender i 2009. Banjos er lavet i mange størrelser og strengkonfigurationer, herunder hybrider af guitar, mandolin og ukulele. De mest almindelige er 4-streng tenor og 5-streng bluegrass banjo. Banjos producerer lyd med stålstrenge strakt over en indstillelig tromle.

Banjo Ukulele

Banjo ukulele, eller banjolele, bruger elementer fra begge instrumenter. Banjo ukuleles tager kort nakke og fire nylon strings fra ukulele og kombineret dem på banjo krop med tunable tromle. Det blev populært i USA i 1920'erne til 1940'erne.

Tuning

En stor forskel mellem banjos og ukuleles er deres tuning. Banjos bruger talrige indstillinger baseret på musikalsk stil og afspiller præference, men er ofte indstillet til "åben akkord tuning" af G, A eller D. Standard ukulele tuning er G-C-E-A til sopraner, koncerter og tenorer og D-G-B-E til baritoner.

Tone

Banjos, herunder banjo ukulele, producerer en lys tone, som kan modificeres ved at tune banjo-trommehovedet. Ukuleles producerer en blød tone, der er afhængig af træ- og kropskammeret. Det kan ikke ændres.