Forskel mellem cello og dobbeltbase - Fritid

Forskel mellem cello og dobbeltbase


Moderne orkesterstrenginstrumenter udviklede sig fra tidlige folkevindler og mere direkte fra de træbøjede instrumenter fra 1500'erne. Violen, violaen, cello og kontrabas har hver især en særlig rolle at spille i en symfoni. Celloen og kontrabassen er de største strenginstrumenter og spilles da gamba - mellem benene, ikke under hagen - mens de hviler på endepinde på gulvet. Celloer og dobbeltbasser er indstillet forskelligt, men de er begge bøjede og plukket, selv om basebuen kan blive forstået overhånd eller underhånd.

Cello

Celebrated cellist Mstislav Rostropovich sagde celloen "har rækkevidden af ‚Äč‚Äčalle mulighederne for den menneskelige stemme." Celloen er blevet sammenlignet med en tenor; det producerer den nærmeste tilnærmelse af den menneskelige stemme af et hvilket som helst strenginstrument og håndterer både melodi og harmoni i et orkester. Celloer er cirka 4 meter lange, spilles sidde ned med cello-pigen hvilende på gulvet og er indstillet til perfekte femtedele; De fire strenge er indstillet til C, G, D og A. Normalt styrer venstre hånd på banen ved at trykke på strengene og højre håndbuer eller plukkes strengene. Cello-repertoaret indeholder klassisk og populær musik.

The Double Bass

Dobbelbasen er 6-fods plus behemoth af strengfamilien. Det spiller notater så lavt, at dets musik er transponeret - skrevet i basklemmen men spillet en oktav lavere. De fire strenge - E, A, D og G - er indstillet i fjerde, men mange professionelle basister spiller med en C-udvidelse, hvilket er et ekstra langt stykke af fingerbrættet, der udvider den laveste streng og muliggør større tuning variationer. Bassister griber deres buer overhånd som cellister, eller underhånd som jazzbasist Charles Mingus. Basebassen passer bedst til lange arme og store hænder og spilles mens du står eller læner dig mod en skammel. Den bærer den rytmiske linje og harmonier i den mest klassiske musik, men tager stjernens sving i jazz, bluegrass, rockabilly og rytme-og-blues.