Hvad er forskellen mellem et skematisk og et ledningsdiagram? - Fritid

Hvad er forskellen mellem et skematisk og et ledningsdiagram?

Elektroniske enheder og systemer har skemaer og ledningsdiagrammer, der hjælper med at opbygge dem og fejlfindingsproblemer. Forskellene mellem de to er mindre vigtige endnu vigtige.

Elektriske komponenter

Enhver elektrisk komponent, såsom en modstand, kondensator og induktor, har et standard symbol, der bruges til at repræsentere det i et kredsløb. Hver komponent kommer i en række forskellige pakker, som varierer i størrelse, form og undertiden farve. Tænk på kredsløbssymbolet som et legetøj og pakken som boksen, legetøjet kommer ind.

Skema

Skemaer er symbolske repræsentationer af komplette kredsløb eller systemer skabt under designfasen. De viser funktionen af ​​kredsløbet eller systemet. Skemaerne reducerer flerpartskomponenter eller integrerede kredsløb til deres underkomponenter, så deres rolle i kredsløbet er lettere at forstå.

Ledningsdiagrammer

Ledningsdiagrammer eller layouter illustrerer de fysiske forbindelser eller ledninger mellem komponenter. De er afgørende for samlingen af ​​kredsløbet eller systemet. Dele, der vises neddelt i deres underkomponenter, for den skematiske, beholder deres komplette pakkeformat til ledningsdiagrammet.

Læsning skemaer

For at læse en skematisk skal du forstå symbolerne for forskellige elektroniske komponenter. Det er også nyttigt at vide, hvordan man analyserer kredsløbene for at bestemme deres funktion.

Skemaer tildele ofte mærker til dele baseret på deres type og vilkårlig rækkefølge på skematisk. For eksempel står R for modstand; På en skematisk med mange modstande kan det vise den første modstand på venstre side af skemaet mærket som R1.

Læsning af ledningsdiagrammer

For at læse et ledningsdiagram skal du forstå de typer af pakker, der er tilgængelige for forskellige dele. Til storskala ledningsdiagrammer, som f.eks. Til et hus, giver bøger og andre ressourcer til installation af elektriske komponenter symboler. For ledningsdiagrammer til et lille kredsløb, som det, der findes i en mobiltelefon, indeholder en delliste de oplysninger, der er nødvendige for at se op på hver komponents emballage på fabrikantens hjemmeside. I nogle tilfælde er det skematiske symbol og ledningsdiagramsymbolet det samme. Mange ledningsdiagrammer har også en nøgle, der giver vigtige oplysninger som wiremåler og farver.

Ledningsdiagrammer for kredsløb bruger de samme etiketter som det skematiske. Ved hjælp af det samme eksempel som ovenfor, inkluderer ledningsdiagrammet R1 fra det skematiske, men i stedet for at være længst til venstre, er det afbildet i midten, hvilket er dets faktiske placering på printkortet.