Forskelle mellem græsk og shakespeare-drama - Fritid

Forskelle mellem græsk og shakespeare-drama


Enhver studerende i drama og litteratur vil tilbringe tid med græsk og shakespeare-teater. De to typer drama danner grundlaget for vestlige teater og fortsætter med at påvirke drama i dag. Stilene var forskellige med forskelle i tilgang, stil, indhold og opdeling. De spillede til forskellige målgrupper, og spillene afspejler perioder og bekymringer hos dem, der kom for at se forestillingerne.

Enhed versus Variety

Græsk drama fokuseret på et enkelt tema og plot. Historien var en, som dets publikum ville genkende og behandle på den enkeltstående historie uden nogen subplots. Shakespeare på den anden side vævede et væld af plot tråd gennem hans spil med flere historie linjer, temaer og mål, der forekommer i hvert spil. Hvert spil havde sekundære historie linjer, der undertiden var direkte relateret til hovedplotten og andre gange blot fleshed ud af spillet i verden.

tegn

I græsk drama måtte karaktererne betragtes som "store" for at kunne være genstand for et spil. De var militære generaler, royalty eller børn af guder. Også, græsk drama tendens til at have færre tegn med et kor fylder i alle roller omkring de tre eller fire hovedpersoner. I Shakespeare's skuespil kom tegn fra alle samfundslag. Han brugte endda fairy-væsener og spøgelser i flere af hans værker. Der var et større firma, og de fleste spiller har roller for mindst et dusin tegn, nogle mange flere.

Emneforhold

Græsk drama var næsten altid lærerigt og behandlet store spørgsmål. Spillene var politiske eller religiøse. Det meste af emnet stammer fra historier eller myter, som publikum allerede vidste, og fjernede behovet for meget udstilling. Spillene udforskede betydningen bag disse store begivenheder og fokuserede på historiens moral og etik. Shakespeare derimod lånte bredt fra så mange kilder, som han kunne finde. Hans emne indeholdt historierne fra privatpersoner og elskere samt konger og adelsfolk. Han producerede historier, men han producerede også pastorale skuespil, og emnet kunne være så personligt som en kærlighedsaffære eller betaling af en dårlig gæld. Shakespeare blandet komedie og tragedie inden for et enkelt spil, og nogle af hans værker udfordrer en let pasform til en genre eller en anden.

iscenesættelse

Græsk teater blev udført på religiøse festivaler i store udendørs amfiteatre. Faserne var store og publikum endnu større. Græsk drama gjorde hyppig brug af masker, dels for at forstærke aktørernes stemmer. Shakespeare-spiller fandt sted på mindre stadier. De blev udført i gårdspladser og i sidste ende i mere permanente strukturer som Globen. De blev også udført i stuer og rejste i dele af året. Der var meget lidt brug af masker, selvom de brugte et stort antal kostumer og parykker.