Forskelle i uigennemsigtige og gennemsigtige maling - Fritid

Forskelle i uigennemsigtige og gennemsigtige maling


Uanset om du maler med akvareller, akryl eller olier, er det meget vigtigt at forstå pigmenternes opacitet og gennemsigtighed. Alle kunstmedier er lavet af pigmenter suspenderet i en slags medium, hvad enten det er gummi arabicum som med akvarel, flydende plastik som med akryl eller linolie som med olie maling. Mediet påvirker gennemsigtigheden og uigennemsigtigheden til en vis grad, men det er også vigtigt med grundpigmentets egenskaber.

akvarel

Den nemmeste måde at begynde at forstå forskellene på uigennemsigtige og gennemsigtige malinger er at eksperimentere med akvarel. Akvarelmalinger klassificeres af nogle producenter som gennemsigtige, halvgennemsigtige og uigennemsigtige. Gennemsigtige farver, når de børstes over andre lag, tillader laget nedenunder at skinne igennem, mens uigennemsigtige farver har tendens til at dække under lag. Men alle akvarelmalinger er noget gennemsigtige; det er mediumets skønhed. Så Caroline Buchanan, der har undervist i akvarelekurser i årevis, foretrækker at kategorisere dem som farvning, sedimentære og lysende. Farvfarverne er som gennemsigtige farvestoffer, der ikke let kan løftes fra papiret, når de er tørre. de sedimentære (eller uigennemsigtige) farver kan vaskes over farvningsfarverne for subtile, granulære effekter; og endelig er de lysende farver de mest gennemsigtige og let løftede, og de sidder oven på alle de andre lag. Denne metode forhindrer, hvad Buchanan kalder "mudder" eller den utilsigtede blanding af lag.

gouache

Mange akvarelister, mens de elsker gennemsigtigheden i deres medium, lejlighedsvis længe at kunne "dække" et underliggende lag. Især i det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede blandede akvarelister som Winslow Homer kinesisk hvid, en uigennemsigtig farve med andre farver for at skabe "kropsfarve" eller en mere uigennemsigtig kødtone, der kunne bruges til at indsætte en menneskelig figur, for eksempel , ind i et landskabsmaleri ved blot at male billedet i gouache over det gennemsigtige akvarel landskab. I dag kan kunstnere købe gouache-maling i rør i mange farver. Det kan være et uigennemtrængeligt medium alene eller det kan bruges med gennemsigtig akvarel for at tilføje mere opacitet til et maleri.

akryl

Akrylmaling er noget mere uigennemsigtig end akvarel, men hver farve har sine egne egenskaber og relativ gennemsigtighed. Nogle malingfabrikanter, som Daniel Smith, angiver opaciteten af ​​hver farve i deres kataloger. Som med akvarel kan de mere gennemsigtige farver som quinacridonerne bruges som glasurer over de mere uigennemsigtige farver som indisk rød og chromoxid. Enhver farve blandet med uigennemsigtig Titanium White vil se mere uigennemsigtig og dække andre farver.

Olier

Oliemalinger har nogle af de mest smukke gennemsigtighedskvaliteter af ethvert kunstmedium. Kunstnere har i århundreder brugt disse kvaliteter til at skabe lag af lysende glasurer. Fordelen ved at bruge fortyndede transparente farver i oliemaleri er, at du kan lave en undermalning eller "grisaille", med Sepia, på det rå lærred, der etablerer værdierne tidligt. Lad dette lag tørre grundigt og derefter børste på lag med gennemsigtige farver som Quinacridones, fortyndet med medium. Du kan tilføje bit af halvgennemsigtige eller uigennemsigtig maling i slutningen. Hvis du ikke er sikker på, om en farve er uigennemsigtig eller gennemsigtig, skal du bruge en permanent markør til at lave en linje på papir eller lærred. Mal over linjen med farven. Hvis malingen dækker linjen, og du ikke kan se den, er den uigennemsigtig; Hvis du kan se linjen, er den gennemsigtig.