Disco Fakta - Fritid

Disco Fakta


Disco er en populær musikstil, der blev fremtrædende på 1970'erne, især inden for mindretal og homoseksuel kultur. Adored af nogle, og fuldstændig hadede af andre, førte det til åbning af natklubber over hele verden, men det var også genstand for rituelle burnings og protester af folk træt af sine gentagne slår. Uanset hvilken side af hegnet musik fans er på om disco appel, er det sikkert, at musikken, den livsstil, den skabte og den måde, den startede er nogle af de mest fremherskende billeder af 1970'erne Americana tilbage til denne dag.

Historie

Musikhistorikere er uenige om discoens officielle oprindelse, men der er nogle almindeligt anerkendte overbevisninger. Det er for eksempel almindeligt anerkendt, at disco sange først blev udgivet i 1973. Det følgende år ramte den første disko-radioprogram New York Citys luftbølger. Disco grænser virkelig sin vej ind i millionernes hjem med hit 1977 film "Saturday Night Fever" med Jon Travolta. Musik lydsporet featured disco musik legender som Bee Gees, KC og Sunshine Band og Kool & the Gang. Lydsporet blev hurtigt så populært, hvis ikke mere end selve filmen.

Tidsramme

Disco er et symbol på 1970'erne, men dens popularitet flød over i begyndelsen af ​​1980'erne og nyder stadig af millioner af musikansatte i dag. 12. juli 1979, er blevet betragtet af musikhistorikere som "dagen diskotek døde." Dette var natten for hvad der blev omtalt som "Disco Demolition Night", da anti-disco musikelskere ødelagde disco records som et symbol på musikindustrien for at stoppe overmarketing og producere genren.

Identifikation

Disco musik er bedst kendt for inspirerende fans at danse. På grund af dette er musikken ofte gentagne. Påvirkningerne til musikken omfatter jazz, sjæl og funk. Elektroniske musikinstrumenter og udstyr blev favoriseret over akustiske. De fleste disco-musik fra slutningen af ​​1970'erne har omfattende brug af synthesizere, tastaturer og elektroniske trommer. Tekstene er ofte lunefuldt, som normalt opmuntrer lytterne til at flytte deres krop på en bestemt måde.

effekter

Disco var sådan en gennemgribende genre, at den førte til mange berømte rock and roll bands af tiden for at eksperimentere med musikstilen. Kunstnere som Rolling Stones, Kiss og Rod Stewart har begge været roste og kritiseret for deres brug af disco styling i nogle af deres mest populære hits. Disco hjalp mange kunstnere som Donna Summer, Bee Gees og Gloria Gaynor opnår mainstream succes samt relevans i musikhistorie.

Betydning

Mens det er argumenteret for, at disco musik har lavet så mange fjender som det har fans, er det umuligt at nægte dets virkning på den almindelige kultur i Amerika og over hele kloden. Fritidsdragene, afros, platformsko og lysende dansegulve er tegn på tiden. På grund af dette vil diskotek altid holde plads i musik og populær kulturhistorie.