Hvordan identificerer jeg en mærkning på undersiden af ​​en figur? - Fritid

Hvordan identificerer jeg en mærkning på undersiden af ​​en figur?


Gamle figurer er blevet opdaget i arkæologiske graver verden over. Da kunst og figurmedier udviklede sig, begyndte talentfulde håndværkere og virksomheder at sætte markeringer på figurer for at identificere makeren. Mærkninger kaldes også signaturer, keramiske mærker, porslinsmærker, makerens mærker, logoer, bagstempler, varemærker eller keramikskilt. Mærket kan være håndtegnet, malet, stemplet, indsnævret eller på en eller anden type papir. Identifikation af markeringen kan nogle gange være vanskelig uden en professionel vurdering, men mange bøger og hjemmesider er tilgængelige for at hjælpe din forskning.

Søgning online

Indtast oplysningerne under din figur i en internet søgemaskine. De oplysninger, der findes på producentens mærke, kan angive importør, eksportør, fabrikantens navn eller udsmykning, navnet på potten eller mønsteret eller det sted, hvor figuren blev lavet.

Søg onlinefotografier for at sammenligne din figurins mærke til de udgivne billeder. Hvis figuren har et klart logo, som du kan bruge til sammenligning, skal du indtaste "figur makerens mærke" eller "figurmærke" i en søgemaskine. Sammenlign billeder af markeringer til markeringen under din figur.

Søg online for makerens markwebsteder til Kina og figurer. Hvis din figur er sølv, tin eller andet metal, kaldes mærket som et kendetegn, og du bliver nødt til at kigge efter billedwebsteder med speciale i disse materialer. Mange af disse hjemmesider har tusindvis af karakterer at gennemgå, men du skal betale for at få adgang til fotografier og illustrationer. Nogle websteder har en kontaktformular til at anmode om en gratis forespørgsel.

Søgning i bøger og butikker

Gå til et bibliotek eller en boghandel, og gennemse bøger med makerens mærker til Kina og figurer. Mange bøger koncentrerer sig om kun en producent eller virksomhed på grund af det store antal mærker, der anvendes. For eksempel har Noritake i løbet af 100 år brugt mere end 400 mærker på sine produkter.

Søg online boghandlere eller websteder for bøger relateret til oplysningerne under din figur, eller om kina og figur makerens karakterer generelt.

Søg i Kina og antikvitetsbutikker, og sammenlign producentens mærker på produkter, der sælges der, til mærket under din figur. Oplysningerne om tags, prismærker eller købsoplysninger kan føre dig til at identificere din figur.

Søger en professionel vurdering

Rådfør dig med telefonbogen til porcelæn eller porslinskrivere.

Ring til appraiserne og spørg, om de identificerer makerens mærker. Bedømmere opkræver et gebyr for denne service.

Tag din figur til en vurderer. En appraiser kan give dig din figurens værdi.

Tip

Populære porcelæn figurer er ofte gengivet. En vurderer vil være i stand til at fortælle en autentisk figur fra en mindre værdifuld eller værdiløs knock-off.