Hvordan identificerer jeg den oprindelige Dazey Churn? - Fritid

Hvordan identificerer jeg den oprindelige Dazey Churn?


Den oprindelige Dazey churn ankom på det amerikanske marked lige efter begyndelsen af ​​det 20. århundrede - måske allerede i 1904. Dazey var ikke den første, men er den mest berømte churn maker på kollektivmarkedet. Patentet af den første smørbrød blev i 1891 af A. C. Richardson, rapporterer Antik Trader. Den faktiske patentdato for Dazey Churn var 14 februar 1922, men Daisy solgte churns længe før. Dazey har været så berømt i de senere år, at dens churns er blevet reproduceret. Kend forskellen og kig efter en original Dazey churn.

Kig på glasburken, hvis du kigger på en glaskorn. (Dazey lavede et par stænger med en metalbase.) Dazey glaskugler har et præget navn, og de store churns har en præget tusindfryd på bunden af ​​krukken. Navnet skal være Dazey Churn & Mfg. Company i en hestesko og St. Louis, Mo., langs bunden af ​​buen. Der skal også være en præget 10, 20, 30 eller 40 for størrelsen af ​​krukken på bunden. Nogle reproduktionskurver har stavefejl, typisk for udenlandsk import; andre har ikke den korrekte prægning.

Forvent gammelt glas i en original Dazey churn bund. Glasbasen var køkkenglas, ikke kvalitet, og der var bobler og fejl i de gamle churnbunde, ligesom gamle dåser. Glaset i ny import ser for skinnende ud, men det er heller ikke kvalitetsglas.

Kontroller træhåndtaget på toppen. Kopier har et kortere håndtag end originalen, og håndtaget er forsynet med en bolt eller skrue. Original Dazey churns har en nitte.

Bekræft, at padleen ikke er lavet af andet træ end ahorn - nogle gange fyr. Dazey brugte ahorn padler.

Find etiketten. Dazey churns havde en stor etiket, og disse var svære at fjerne. Mange er delvist intakte. Originaler havde navnet "Dazey Churn & Mfg. Co", "Det er en Dazey Churn" eller "The New Improved Dazey Churn" -mærke.

Hold øje med efterligning af efterligning. Metalet kan være alderen for at gøre en ny churn look original.

Hold øje med "gift" churns. Hvis churnen faldt af bordet under en rambunctious churning, brød glasset, men top og padle var stadig gode. Den nærmeste stormagasin havde udskiftning glasburer, men Dazey lagde ikke disse. Mange Dazey toppe har giftet sig med bunden; Ligeledes har nogle Dazey-bunde toppe fra Elgin, Sears eller Dandy.

Forvent reproduktioner af små Dazey churns. Legetøjs- og sælgerprøver eksisterede ikke i Dazey-kyllinger. Disse er fantasyartikler og tydelige reproduktioner.

Tip

En Midwest Messenger-artikel rapporterer, at Dazey ikke rent faktisk blev lavet i St. Louis, men blev lavet af Standard Churn Company of Wapakoneta, Ohio.