Hvad betyder mærket S & I betyder på sølvtøj? - Fritid

Hvad betyder mærket S & I betyder på sølvtøj?


Et kendetegn er et symbol stemplet på et stykke sølv, der identificerer sølvsmeden og giver sædvanligvis oplysninger om placeringen og fremstillingsdatoen samt sølvets kvalitet. Sådanne karakterer, der består af forkortelser og små billeder, er ofte uforståelige for dem der ikke er bekendt med dem. Bogstaverne S og I, både enkeltvis og i kombination, kan påtage sig mange forskellige betydninger afhængigt af sølvtøjets oprindelse.

Siena Hallmark Forkortelse

Italiensk sølv lavet efter 1934 er lovmæssigt forpligtet til at være mærket med sølvsmedens registreringsnummer og provinsforkortelse i en kartouche formet som et sugemønster med klipede sider. Hver provins har en standard to bogstav forkortelse; Sølvtøj mærket med bogstaverne SI indikerer at stykket er lavet af en sølvsmed, der er registreret i Siena.

International Silver Co.

International Silver er et konglomeratfirma, der er dannet ved sammenlægningen af ‚Äč‚Äčover 20 mindre amerikanske producenter i 1898. Stykker produceret af selskabet vil ofte være både kendetegnende for det mindre firma, der faktisk udførte fremstillingen og International Silver. International Silver har brugt mange forskellige mærker gennem årene, der ofte består af kun bogstaverne IS, side om side.

Svensk Finhed Indikator

Svensk sølv lavet efter 1912 er stemplet med fem mærker: Fabrikantens mærke, byens mærke og årsmærket varierer alt, som man ville forvente, men de resterende to er konstante. Hvert stykke har et tredobbelt krone mærke, i en trefoil cartouche til sølvtøj lavet lokalt eller en oval til import. Bogstavet S i en sekskant vises også på hvert stykke, hvilket angiver, at dets finhedsgrad overstiger 830.

Individuelle Maker's Marks

Selv om et enkelt bogstav er sjældent blandt kendetegn, har flere fabrikanter brugt mærker, der kun indeholder bogstavet S. En S i en almindelig cirkel er mærket af Shepard Manufacturing Co. i Melrose Highlands, Massachusetts, mens en S i en vinges cirkel er det for George W. Shiebler & Co. i New York City. En S mellem to udadvendende trekanter er mærket for E.H.H. Smith Silver Co., Bridgeport, Connecticut. Frank W. Smith Silver Co., Gardner, Massachusetts anvendte et særligt særpræg: et S krydser en halvmåne, hvorpå der er et uhyrligt løve.