Hvordan fortæller jeg Mint af en Morgan Silver Dollar? - Fritid

Hvordan fortæller jeg Mint af en Morgan Silver Dollar?


U.S. Mint ramte Morgan sølvdollerne fra 1878-1921. Mønten er opkaldt efter sin designer, George T. Morgan, og har Lady Liberty på forsiden og en ørn og krans på bagsiden. Mønten vejer næsten 27 gram og består af 90 procent sølv og 10 procent kobber med en reeded kant.

Inspicer bagsiden af ​​mønten. Myntmærket er placeret under kransen og over ordene "One Dollar".

Ved, at hvis du ikke ser et mintmærke på denne placering, betyder det, at US Mint i Philadelphia slog mønten. Mange amerikanske mønter ramte der ikke har et mintmærke.

Se efter et brev, der repræsenterer, hvilken mynte ramte mønten. Hver U.S. Mint, bortset fra Philadelphia-mynten, ramte et tilsvarende brev på enhver Morgan sølv-dollar, der blev mønter der. En "O" repræsenterer New Orleans, "CC" er til Carson City, "D" er til Denver og "S" er til San Francisco.

Søg efter fejlmønter. En håndfuld Morgan sølvdollere blev fejlagtigt ramt af visse minter. For eksempel har nogle eksemplarer af 1880 dollar fra Carson City-minten nummer 80 ramt over 79 eller 8 over 7 for at rette de første fejl i datoen. 1888 dollars fra New Orleans-mynten har en dobbelte-front, hvor en del af Liberty's ansigt blev ramt to gange, hvilket gør læberne særdeles fremtrædende. Disse fejl kan hente præmier blandt numismatister, eller møntsamlere.

Tip

Beskyt dine mønter ved at sætte dem i snævre plastikholdere eller paphylster, som ofte findes i store boghandlere.