Hvad betyder tallene på dukker 'nakke med? - Fritid

Hvad betyder tallene på dukker 'nakke med?


Afhængig af hvilken slags dukke der er involveret, kan tallene på en dukkehals betyde enten et skimmel nummer, et patentnummer, en dato, eller det kan være en anden type identifikator. Ikke alle dukker er lavet ens, og betydningen af ​​tallene på en dukkehals vil variere fra dukke til dukke og firma til firma. At bestemme, hvad tallet betyder vil normalt hjælpe med at identificere, hvad dukken er, hvor gammel den er, og den oprindelige producent.

Skimmel nummer

Den mest almindelige betydning af et nummer på bagsiden af ​​en dukkehoved er skimmel nummeret. Skimmel nummeret kan være enkelt og så lavt som to eller tre tal i en streng. Normalt er disse tal udelukkende beregnet til at identificere den slags hovedskimmel, der anvendes på dukken. For eksempel kan en dukke fremstillet i 1923 af en producent have en vis størrelse og form, og dette ville blive givet et skimmel nummer. En anden dukke lavet i samme år af samme producent vil have et andet skimmel nummer til at differentiere størrelser og former af hovedet skimmel, da mange dukker kan få lignende funktioner.

Patentnummer

Et patentnummer vil også identificere en dukke, men det kan ikke hjælpe med at angive året. Patentnumre kan gives til alle dukker i en række dukker, der har lignende slags funktioner. Patentnumre kan være en blandet kombination af bogstaver og tal, eller de kan være placeret nær forkortelser på en dukkehals. Et patent kan vare i mange år, så et patentnummer kan kun hjælpe med at identificere det årti dukken blev produceret, og ikke om det var en første udgave.

Dato nummer

Hvis en dukke har en date på bagsiden af ​​hendes hals, kan det betyde en af ​​to ting. Enten dukken blev lavet i det år, eller hovedformen var ophavsretligt beskyttet i det pågældende år. Barbies, for eksempel falder ind i sidstnævnte kategori. En Barbie med en 1976 stemplet på ryggen af ​​hendes hals kan være blevet foretaget hvor som helst mellem 1976 og nutiden, fordi Mattel stadig bruger skimmelser, de lavede i 1976 på nogle af deres nylige dukker. Det er vigtigt at kigge efter andre identifikatorer på en dukke, hvis du finder en dato for at være sikker på præcis, hvor gammel dukken er.

Andre numre

Andre tal kan være noget som en produktkode. Disse koder kan være søgbare i dukkeordbøger. Produktkoder kan hjælpe med at identificere præcis, hvilken genstand en dukke er - navnet, typen, firmaet - men ikke nødvendigvis at verificere året. Nogle gange er der også størrelsesnumre placeret på dukkenes hals, der angiver enten dukkenes størrelse, hovedets størrelse eller dukkenes størrelse i forhold til de andre dukker foretaget af producenten. Nogle gange vil disse blive skrevet med et skråstreg, som f.eks. "5/0". Men hvis der var en begrænset udgave af en dukke, kan dette også undertiden skrives med et skråstreg for at angive hvilken dukke af forsyningen du har. Disse vil normalt vises som "23/200", for eksempel med et stort antal efter skråstreget, der fortæller, hvor mange der blev lavet i den begrænsede forsyning.