Sådan laver du papirgendannelse - Fritid

Sådan laver du papirgendannelse


Mange mennesker opdager, at deres arvestykkefamiliedokumenter bliver gule og sprøde på grund af syre i papiret, eller de opdager falmede farver på udskrifter eller andre kunstværker. Hældningen kan være at "genoprette" disse papirartefakter til deres oprindelige forhold. Tanken om, at papirobjekter kan blive fuldstændig "restaureret" efter mange årtier med forringelse er falsk. Sand restaurering er en meget dyr proces, der kræver en højtuddannet person, og mange mennesker har urealistiske forventninger til resultaterne. Der er dog ting, du kan gøre for at bevare dine vigtige papirdokumenter og illustrationer og endda forbedre deres tilstand.

Bevarelse

Kontroller miljøet. Først skal du stabilisere fugtigheden og temperaturen for at minimere yderligere forringelse. Kongresbiblioteket anbefaler at holde luftfugtigheden mellem 30 og 40 procent og temperaturen under 72 grader Fahrenheit for papirgenstande. Et hygrometer hjælper dig med at overvåge fugtighedsniveauet.

Opbevar papir på et mørkt og tørt sted (undgå kældre og loftsrum) og opbevar fladt, hvis det er muligt. Søg råd fra en konservator, inden du forsøger at flette rullet papir.

Hvis du viser papir, skal du begrænse udsættelse for lys, især sollys og lysstofrør. Lyset vil falme farver og fremskynde forringelsen.

Håndter papir med rene bomuldshandsker.

Rengøring

Brug en dokumentrensepude til at rengøre overfladen og en ordførerens børste for at fjerne krummer fra rengøringspuden. Når det gøres ordentligt, vil det fjerne overflade snavs, men det vil ikke fjerne ræv (brownish age spots), kaffe pletter, vandskader eller fedtede pletter.

Brug en vinyl viskelæder til at forsøge at fjerne stædig snavs. Vær meget forsigtig og ikke-aggressiv med viskelæder for at undgå at tynde og rive papiret.

Søg hjælp fra en professionel konservator, hvis ovennævnte metoder ikke er tilfredsstillende.

Stabilisering af syrepapir

Fjern papir fra mapper, filer eller andre beholdere med andet surt papir. Syrepapir vil være indlysende, da det vil udvise gulning og brølhed (begynder langs kanterne).

Brug en afsyringsspray forsigtigt, dømmende og efter fabrikantens anvisninger. Nogle sure papirer kan stabiliseres ved brug af disse produkter, men det er bedst at søge professionel rådgivning inden brug.

Brug syrefri bufferpapir mellem sider af papirartefakter for at reducere migration af syrer og syrefri mapper til opbevaring af papir.

Reparation af tårer

Brug japansk hængselpapir og hvedestivelsepasta til at reparere mindre tårer. Undgå, for enhver pris, at fjerne eller maske tape.

Rivebånd af japansk papir i stedet for at skære, og brug et stykke blottpapir under papiret, der skal repareres.

Sørg forsigtigt for tårens kanter og brug små vægte for at holde tåren på plads.

Påfør et tyndt lag hvedestivelsepasta (blandet pr. Producentens anvisninger) på det japanske papir og læg dem over tåre.

Læg et stykke vokspapir over mendagen med en lille vægt på toppen og lad det tørre i mindst en time.

Tip

Rengøring vil gøre vidundere til at "genskabe" udseendet af antik papir, men det kræver en omhyggelig berøring. Forespørg på lokale museer, arkiver eller biblioteker for at få anbefalinger til en konservator.

Advarsel

Forsøg ikke noget restaureringsprojekt, før du søger råd fra en konservator.