Hvad betyder tallene på bunden af ​​kunst keramik tepotter? - Fritid

Hvad betyder tallene på bunden af ​​kunst keramik tepotter?


Tal på bunden af ​​tekande kan betyde en række forskellige ting og kombineres med bogstaver, billeder eller symboler. Drikke te går tilbage tusinder af år, og nogle tekande har overlevet i århundreder, måske mere. I løbet af de sidste par hundrede år er de blevet mere og mere populære som en collectible og de fleste har identifikationsmærker på bunden.

Mærker på tekandebaser: Stolt fremstillet

Væsentlige mærker på bordet af tekandet er en type fremstillingsmærke eller kode. Det kan kun indeholde tal, bogstaver, ord eller en blanding af disse ting. Andre indeholder billeder, symboler, dyr eller firmalogoer. Det er en måde for virksomheder at markere deres varer stolt. Tag for eksempel Hall China Company (stadig i erhvervslivet i dag), hvis kunst keramik tekande annoncer sagde "Se efter dette Hall Symbol" for at sikre, at du havde en officiel Hall tekande. Mærket på en tekande var synonymt med kvalitet.

Hallmark og Numbers

Kendetegn er oftest forbundet med sølvsmede, men kan også henvise til mærkerne på tekande. Et firmaets varemærke eller makerens mærke indeholder sædvanligvis sit oprindelsesnavn og oprindelsesland og ofte den dato, hvor den blev oprettet, og keramikproducenten eller porcelænproducenten kan også have anvendt en række tal, der kan betyde løb, farvekode, produktionsanlægsnummer eller år produceret. Hvis et bestemt keramikfirma havde ændret glasur eller brugt en ny type ler, kan dette også være markeret.

I nogle vintage keramik mærket "USA", et trecifret tal efterfulgt af en bindestreg og et etcifret tal angiver et skimmel nummer og en størrelse. Tekande mærket "Made in England" kan mærkes "Rd." efterfulgt af en række tal, der angiver året et bestemt mønster blev registreret.

Serienumre i begrænsede udgaver

Nogle af tallene på bunden af ​​keramik tekande kan betegnes som serienumre, hvis de blev produceret i limited edition mængder. I flere kollektive kørsler kan en serie begrænset til 1.000 fyrede stykker indeholde et nummer og / eller en bogstavkode. Dette vil clue dig ind i året, nummer eller produktion løbe.

Symboler og andre mærker

Sammen med tallene brugte keramikfabrikanter alle slags mærker, fra symboler til dyr, til prægede squiggles eller håndmalede initialer. Håndmalede tal og initialer er ofte koder til en bestemt dekorator.

Nye mærker findes konstant blandt samlere og årsagen til en vis forvirring.Desværre, hvis din kode på bunden var en særlig intern kode og keramikfirmaet ikke længere er i drift, kan det være sværere at afgøre, hvad disse tal betyder. Nogle tal vil forblive et mysterium for dig selv efter rigelig forskning.

Gør din forskning og du kan identificere

Nogle keramikvirksomheder var i erhvervslivet i mere end 100 år. Dette kunne producere hundredvis af forskellige koder på deres tekande over tid. Når du har identificeret din tekandefabrikant, skal du læse dem. Collector klubber er et godt sted at starte, snakke med andre samlere for at finde ud af, hvad dine tal betyder. Hvis du er heldig, kan seriøse samlere have interviewet en person, som arbejdede på fabrikken og har nogle indenforoplysninger. Der er mange bøger, der refererer til forskellige keramikproducenter og kan indeholde oplysninger om deres tekande. Der er også bøger, der udelukkende er fokuseret på mærker og beslutningstagere, der kan gennemgås gratis i dit lokale bibliotek. Online er der også kilder til identifikation af fremstillingsmærker. Antikke indkøbscentre kan også være en anden måde at få svar på, hvis du finder en forhandler i tekande, kan de være villige til at hjælpe dig - laver en note i receptionen for dem.