Nem hjemmelavede dukker - Fritid

Nem hjemmelavede dukker


Hjemmelavede dukker bryder kedelig på en regnvejrsdag, men kan også fungere som en kreativ øvelse i dramatisk spil eller en smart fortælling af klassiske historier. Børn tager naturligvis til dem som en måde at udtrykke sig på, ikke kun i at give deres dukker personligheder, men også at dekorere og designe dem. Dukker har været populære i tusinder af år, der går tilbage til de antikke grækere og kinesere, hvor de blev brugt i dramaer, komedier og religiøse ceremonier.

Funktioner

Der er mange typer dukker, herunder hånddukker, fingerduper, handskedukker, fladdukker, stangdukker og skyggedukker. Nogle kan have organer, men alle har ansigter. Aktive dukker er dem med mund eller kropsdele, der kan bevæge sig og replikere følelser. Statiske dukker har uforanderlige udtryk, idet de stoler på dukkens stemme for at bringe dem til liv.

Hjemmelavede dukker kan laves af mange husholdningsartikler eller standardgenstande, der findes i et barns kunstskuffe, herunder byggepapir, rørrensere og markører. Andre varer kan afhentes billigt hos lokale håndværkere.

Dukke ideer


En gammel sok bliver hurtigt til en dukke ved at klæbe på googly øjne og en farvet bomuldskugle til hår eller næse. Tilføjelse af et lommetørklæde eller en strimmel af filt skaber et nederdel eller en kappe. En gammel strikket handske bliver en edderkop ved at løbe tre rensemidler gennem handsken og binde dem til at skabe i alt otte ben. Tilføj googly øjne mellem to knogler og garn til buske øjenbryn.

En brun papirpose er en almindelig dukke, der bliver udlænding ved blot at klæbe rørrenser antenner til toppen af ​​posen og bygge papirtænder til forsiden af ​​folden. Vedhæft bordtennisbolde skåret i halv eller googly øjne foran antennerne, og en fremmed er født.

Tag et plastskum eller en hul gummi bold og enten tegne et ansigt eller opret en ved hjælp af håndværk forsyninger. Skær et hul i bunden af ​​kuglen og fastgør en træplank med lim, og tilslut hovedet til en lille trækasse til kroppen. Dekorer kroppen med arme, ben eller tøj for at skabe en statisk dukke, der kan løftes af stangen over et marionetstadium.

Placer en ballon over en finger og tilføj ansigtsfunktioner. At sætte det på fingeren først sikrer, at funktionerne er på det rigtige sted.

Historier

Opmuntre børn til at fortælle en berømt historie gennem dukketeater, men vær ikke bange for at kombinere dukkestil. For eksempel, hvis du genskabe "Lille Rød Hood", skal du dække en sok i en rød filtkappe og hætte for at skabe heltinden og bruge en brun papirpose til at gøre ulven. Lim en toiletpapirrør ovenpå lige over folden for at gøre hans lange næse. Tilføj googly øjne, byggepapir tænder, og filt strimler forstærket med rørrensere til hans ører.

Brug den samme Big Bad Wolf i historien om "Three Little Pigs." Lav de små grise fra tre forskellige farvede balloner for at give dem personlighed og identitet. Ved at placere en ballon hver på tre forskellige fingre, kan de små grise meget let komme sammen i den endelige scene.