Fakta om Latin Dancing - Fritid

Fakta om Latin Dancing


Latin dans anses for at være en af ​​de livligste og mest entusiastiske former for dans i verden, både hvad angår musik og koreografi. Det spiller en stor rolle i den latinamerikanske kultur, primært fordi latin dans eksisterer ikke kun som en form for underholdning, men som en metafor for social enhed og identitet.

Historie

Latin dans kombinerer en blanding af forskellige påvirkninger, der ankom i Amerika i løbet af de sidste to århundreder. Blandt de populære kulturer, der hjalp med at udvikle latin dans og musik er de afrikanske, spanske og portugisiske kulturer, der hovedsagelig bosatte sig i Sydamerika. Afrikanerne, der boede i Cuba, Puerto Rico, Haiti og nogle dele af Brasilien, brugte deres musikalske indflydelse til at fortælle historier om deres egen kultur, mens de spansk-influerede lande i Mexico og Peru skildrede dans som et medium til underholdning.

Instrumenter

Dancing the Latino måde er aldrig færdig uden musikken. Latin musik er normalt livlig og støttet af en uptempo beat. Traditionelle latinske musikinstrumenter omfatter maracas, bongos, marimba og conga trommer. Disse instrumenter bruges sammen og kombineret med snorede instrumenter som guitarer og basguitarer sammen med horn som trompeter og tromboner.

Koreografi

De bevægelser og trin, der udgør choreografi af Salsa, som er en Latin ballroom dance, gøres tydeligt ved at danse i takt med progressionen af ​​beats i musikken. Vægtændringer (trin) foretages i hele det, der definerer dansen, med tre vægtændringer, der finder sted i hver fjerde taktmål. Rhumba, en anden latinske ballroom dance, består af grundlæggende pensum figurer. Disse tal anerkendes let af tilskuere og giver dem mulighed for at bedømme dansernes tekniske ydeevne. Fodbevægelse i Cha Cha, stadig en anden latinske ballroomdans, ledes af en mandlig danser, der tager sin kvindelige følgesvend gennem fremadrettede grundlæggende bevægelser og bagudgående bevægelser til en 4/4 beat.

Mode

Latinske danse er kendt for at være flamboyante. Latinske dansere bærer ofte farverige kostumer med masser af dikkedarer og flæser. Den latinske dansemode kræver også brug af letvægtsstof, som let kan styres af kropsbevægelser, da kostumerne giver illusionen af ​​nåde og fleksibilitet i dansegulvet.

Indflydelse

Latin dans anses for at være en vigtig komponent i ballroom dancing, og dets sorter som Cha Cha, Salsa og Rhumba er blevet medtaget i dansesport konkurrencer. Latin dans er også medtaget i popkulturen, der er genstand for filmen "Dirty Dancing" og kendisdanshowet "Dancing with the Stars".