Hvad er Fostoria Glass? - Fritid

Hvad er Fostoria Glass?


Fostoria glas blev produceret i Fostoria i Ohio i 1887. Fostoria skabte en række stykker, herunder stemware, bægre og tallerkener, sammen med aftensmad. American Whitehall og Crystal Cubist producerer begge glasvarer, der ligner Fostoria. Du kan dog altid fortælle forskellen. Fostoria glasvarer er klar og hvert stykke er ildpoleret. Fostoria glas er meget collectible og mange stykker er overkommelige for solfangeren, især hvis du ikke leder efter de mere populære.

Historie


Fostoria glas tog sit navn fra byen, hvor glasset blev produceret i Ohio. I 1891 flyttede virksomheden til Moundsville, West Virginia, og blev der indtil 1983. Lancaster Colony købte virksomheden i 1983. I 1986 blev fabrikken lukket.

Mønstre

Fostoria producerede et stort udvalg af mønstre. Nogle mønstre er barok, århundrede, koloni og korsage for at nævne nogle få. Mange stykker af det tidlige porcelæn blev nålestet eller hjulskåret. Dette var en populær indretning fra det 20. århundrede. Dekorationer af rubinrød eller guldbånd var en anden populær stil på den tid. Mønsteret "American" var Fostoria's bestseller frem til 1915. Lancaster Colony lejede forme til Dalzell Viking Glass Company og fortsatte med at lave mønsteret indtil 1998. L.E. Smith Glass Company ejer forme nu, og den "amerikanske" mønsterlinje fremstilles stadig i dag.

Fostoria Depression Glass

I 1930'erne gav den amerikanske føderale regering subsidierede glasproducenter. Fostoria Glass var en af ​​de producenter, der modtog et tilskud. Det producerede "depressionglas", et maskinpresset glas, der blev presset i forme. Det var yderst sprødt. Stykker af depressionglas blev givet væk til præmier og gaver. Mange biografer skulle uddele stykker af depressionglas.

Fostoria Elegant Glas

Fostoria Elegant glas, der var en meget højere kvalitet af glas, blev produceret og markedsført fra 1920'erne til 1950'erne. Elegant glas var normalt håndlavet. Dette ville være sur ætsning, skære mønstre i glasset og ild polering for at fjerne skimmelsvampmærker. Bundene blev formalet, så varerne skulle sidde fladt. Elegant glas blev distribueret gennem butikker. Fremstillingen af ​​dette glas var et alternativ til fint Kina. Populariteten af ​​Elegant glas faldt til sidst med importen af ​​billigere glasvarer og Kina.

Indsamling

Fostoria glas er en populær samlerobjekt. De fleste samlere foretrækker den farvede stemware og dinnerware lavet af Fostoria snarere end det klare glas, der er i samme mønster. På grund af populariteten af ​​den farvede stemware, er den værdsat højere.