Sådan rammer du antikke kort - Fritid

Sådan rammer du antikke kort

Hvis du er den stolte ejer af et sjældent, antikke kort og vil vise dit værdifulde fund i dit hjem, skal du overveje at indramme det. Professionel indramning af antikke kort giver mulighed for smagfuld visning af dit kort og kan hjælpe med at beskytte det mod skadelige elementer.

Bestem, om det er en god idé at ramme kortet. Selvom indramning ofte anses for at være en kilde til beskyttelse, kan rammerne af et særligt værdifuldt antikt kort arbejde for dets skade, da kortet vil blive udsat for flere elementer som temperaturudsving og lyskilder, end hvis det blev opbevaret.

Gendan eller reparer et antikt kort. Berør et antikt kort, før du rammer det. Ved at reparere eller genoprette dit antikke kort efter at det er indrammet, kan du betale for at indramme kortet igen.

Find en framer, der specialiserer sig i at bevare historiske dokumenter. Det er vigtigt at vælge en framer, der er placeret i din by; bestilling af indramningstjenester via internettet er ikke tilrådeligt, fordi der ikke er nogen måde at kontrollere framerens arbejde, før du lægger din ordre.

Besøg framer og tjek hans arbejde. Forhør om indramningsprocesser og prissætning. Tal om oplysningerne om det antikke kort, og hvordan du vil have det antikke kort indrammet.

Vælg rammer, der enten er lavet af træ eller metal. Bed om materialer, der forhindrer sur kontakt og overførsel. Træbjælker foret med aluminium eller polyesterbånd og akrylklæbemidler kan gemme et antikort fra at blive beskadiget.

Anmodning om at se rammematerialerne. Sørg for at brads eller stifter bruges til at montere kortet på bagpladen. Brug af klæbebånd kan skade dele af kortet. Spørg om fugtighedsbeskyttelsesmuligheder. Normalt bruger rammere polyesterfilm eller polypropylen ved indramning for at forhindre fugt i at komme ind i rammen, efter at den er hængt. Forhør dig om akryl, der forhindrer ultraviolet lys i at komme i kontakt med det antikke kort.

Tilpas rammen, hvis du finder den passende eller nødvendig. Nogle rammere tilpasse ved hjælp af dobbelte og tredobbelte måtter, V-riller og franskmatting mod et tillægsgebyr.

Tillad tid til det antikke kort at blive indrammet. Tre uger er ikke ualmindeligt at vente på, at kortet skal indrammes.

Opret en lille lomme og et kort for at indeholde kortets detaljer. Skriv kortets dato, herkomst, atlas og kartografens navn på kortet. Fastgør lommen og dens kort til bagsiden af ‚Äč‚Äčkortets ramme, så du kan blive mindet om dens detaljer. Du kan også vælge at vise kortets detaljer på anden vis. Det er op til dig at vælge detaljernes display, ligesom rammen.

Hæng det nyindrettede antikke kort på et sted, der er køligt, tørt og væk fra direkte sollys. Overvej regelmæssigt at skifte placering af de indrammede kort, så kortene har samme eksponering for de samme elementer i rummet.

Advarsel

Hæng aldrig indrammede kort i loftsrum, kældre, badeværelser, over varmekilder eller steder der bruger lysstofbelysning eller udsættes for direkte sollys. På grund af den delikate natur og værdi af antikke kort, bør indramning kun foretages af en professionel. Selvom gør-det-selv-metoder altid er en mulighed, er det bedst ikke at risikere at skade dit antikke kort, mens du forsøger at ramme det.