Sådan rammer du en stempelsamling - Fritid

Sådan rammer du en stempelsamling


En indrammet frimærke samling er et udvalg af frimærker, der er monteret, mattet og indrammet som kunst. Indramning af et frimærke samling er en fantastisk måde at vise dine frimærker kreativt og smukt på.

Vælg dit indrammet tema-tema

Vælg det tema, du gerne vil have til din indrammede stempelsamling. Temaer kan være aktuelle, hvor alle frimærker er relateret til et emne som dyr, planter, sport, musik eller populærkultur. Eller du kan vælge funktionerne i frimærket til dit tema, som f.eks. Land for udstedelse, aflysninger eller første dags dækning. Mulighederne er uendelige!

Indhent eller hent fra dine samlefrimærker, der fungerer bedst med det tema, som du har valgt. Du kan endda beslutte at ramme et enkelt stempel. Eller du vil måske ramme et helt ark, hvilket skaber et behageligt kunstværk-lignende gentagelsesmønster.

Opret din indrammet frimærkesamling

Brug papir og blyant til at lave en skitse af layoutet for din indrammede stempelsamling. Du vil muligvis lave papirmodeller af stempelets omtrentlige størrelse og bruge dem til at eksperimentere med placering. Prøv flere forskellige layouts, før du beslutter dig for den, du bedst kan lide.

Beslut om, hvorvidt du vil tilføje yderligere oplysninger til dit bagageark. Håndtegnet eller trykt design og håndbrev eller trykt tekst kan tilføje interesse og æstetisk forbedring til din indrammede stempelsamling. Gør alt udsmykning, før du monterer frimærker på bagsiden.

Køb en forsmurt mattavle eller skære mattavle til dine specifikke dimensioner. Vælg en farve, der komplimenterer de frimærker, du viser, eller brug hvid til maksimal kontrast.

Brug stempelbeslag, som er plastikhylster med klæbende bagside, for at beskytte frimærkernes tyggegummi mod skader. Sæt frimærket ind i foden, fugt fjederens bagside og fastgør foden til bagpapiret.

Placer mattavlen i fronten af ​​rammen.

Anbring bagpladen med vedhæftede frimærker bag måttbrættet, og sørg for at placere det korrekt, så det rette vindue viser fremad.

Placér bagsiden af ​​rammen bag bagpladen og luk rammen.

Tip

Hvis du indrammer frimærker, hvis kvalitet du ønsker at bevare, skal du sørge for kun at bruge arkivkvalitetsmaterialer, såsom syrefri mattavle, syrefri blæk og rammer af bevaringskvalitet med UV-hæmmende glas for at beskytte mod falming.