Spil til 3 til 6-årige børn - Fritid

Spil til 3 til 6-årige børn


Forskolebørn er på en vigtig udviklingstid i deres liv, når spil bliver en primær måde at lære og udforske. Forældre kan fremme deres børns udvikling ved at introducere dem til spil, der involverer uddannelse og fysisk aktivitet. Mange spil giver sjov for børn og lærer dem også om rigtige færdigheder.

Jeg spionerer

Jeg Spy er et visuelt spil, hvor en person vælger et synligt objekt og bruger en farve til at beskrive det uden at give væk sin identitet. Valgmanden siger så: "Jeg spionerer med mit lille øje ... noget der er ..." og farven. Spillere forsøger derefter at gætte objektet ud fra den givne farve. Et eksempel kan være noget "gult", hvis spillerne sidder ved siden af ​​sennep på en grill. Andre adjektiver udover farve kan bruges afhængigt af barnets observationsfærdigheder. Første bogstav i et objekt i stedet for dets farve er en anden variant af spillet. I Spy giver børn mulighed for at øve sensoriske færdigheder og lære at beskrive objekter på forskellige måder.

Musikalske stole

Musical Stole spilles ved at forene en række stole (en mindre end der er spillere) i en cirkel, så de vender udad. En ikke-deltagende person tænder så musik og spillere begynder at cirkulere stole i en enkelt fillinje. Den person, der styrer musikken, stopper derefter musikken efter eget valg, og spillerne skal kræve ethvert ledigt sæde ved at sidde i det. Spilleren, der ikke er i stand til at kræve et sæde, er ude af spillet og en stol er taget væk. Denne proces gentages, indtil en spiller er tilbage, hvem er annonceret vinderen. Musical Stole tilbyder børn motion og foregribende færdigheder, ud over at være meget sjov.

Rødt lys! Gul lys! Grønt lys!

Rødt lys! Gul lys! Grønt lys! kræver tre store cirkler, en grøn, en gul og en rød, der bruges til at repræsentere trafiklysfarver. En spiller er valgt som trafiklys og en anden spiller rollen som trafikpolitiker. Alle de andre spillere er biler. Play starter, når trafiklyset holder op den grønne cirkel og annoncerer "Go!" Så længe den grønne cirkel holdes, kan bilerne løbe frit rundt. Fra dette punkt kan trafiklyset skifte ved at holde den gule cirkel op og meddeles "Careful" eller den røde cirkel og annoncerer "Stop". Under "Careful" skal biler bevæge sig langsomt. Hvis bilerne bevæger sig hurtigt, kan trafikpolitiet mærke dem, og de er ude af spillet. Under "Stop" skal alle biler fryses. Hvis trafikpolitiet fanger nogen, der bevæger sig under "Stop", er denne person ude af spillet. Afspilningen fortsætter, indtil en bil er tilbage, hvem er annonceret vinderen. Rødt lys! Gul lys! Grønt lys! giver motion, praksis associerer korrekte handlinger med trafiksignaler og lytteforståelse.

Monopol Junior

Monopoly Junior er en forenklet version af det oprindelige monopol, hvor spillerne opretter "billetbåde" og indsamler gebyrer fra andre spillere, der lander på dem. Afspil slutter, når en spiller løber tør for penge. Monopoly Junior giver god praksis i læsning, aritmetik og beskæftiger sig med enkle mængder penge, som alle kan anvendes til den virkelige verden.