Historien om basklarinet - Fritid

Historien om basklarinet

Bas klarinet er et single-reed woodwind instrument. Sortimentet er en oktav under det af b-flade sopran klarinet. Siden sin opfindelse i slutningen af ​​det 18. århundrede har basklarinet udviklet sig til det instrument, der bruges i orkestre og bands. Bas klarinet er lavet af grenadilla træ eller afrikansk blackwood og er ca 4 1/2 fod lang.

Klarinetets historie

Klarinetet selv stammer fra Indien, Grækenland og Persien. Det var og er stadig et single-reed instrument lavet af træ. Varianter som et keltisk rør lavet af knogle eksisterede også. Det første klarinet blev kaldt et chalumeau, et trærør med borede fingrehuller, hvis røde faktisk blev bygget ind i mundstykket. Derefter kom clarionetet, som ud over fingershullene havde en nøgle. Gennem årene blev der tilføjet flere andre nøgler for at øge instrumentets musikalske rækkevidde. Det er nu kendt som klarinet, hvis familie også indeholder bas klarinet.

Det første basklarinet

Den første bas klarinet blev opfundet i 1793 af Heinrich Gresner fra Dresden, Tyskland. Han var en pioner klarinet maker, der var interesseret i at forbedre klarinetets rækkevidde. Hans første bas klarinet havde ni nøgler og blev pitched i B major. Gresners instrument så meget mere ud som en fagot end nutidens basklarinet, som har en buet hals og hviler på jorden, når den bliver spillet.

Ændringer

Mens den første bas klarinet havde B-pitchen, blev mange følgende modeller anbragt i C. Da instrumentet blev mere populært og accepteret af komponister og orkestre, blev baskarinetter i B, C og A bygget. Fire nøgler blev tilføjet til originalets ni, herunder højttalerknappen, som styrer de høje toner. Ændringer i instrumentet skete i forskellige lande på forskellige tidspunkter, hvilket resulterede i de mange variationer i det oprindelige bas klarinet.

Funktioner

Bass klarinet i dag er et etableret standard instrument. Det er pitchet i B-flade, og nogle varianter kan gå så lavt som lavt C. Kropet er træ og dets 23 nøgler er normalt belagt med nikkel. Lyden hjælper med at øge basen i orkestre og ensembler. Bas klarinet er tungt og langt. Fordi den er over 4 meter lang, er der monteret en justerbar gulvstand med et gummistop på bunden af ​​instrumentet.

Tilstedeværelse

Bas klarinet er inkluderet i forskellige musikalske ensembler som jazz bands, små eller store traditionelle symfoniske orkestre, klarinettkorer og marcherende bands. Solo musik er også tilgængelig for bas klarinet.