Hvordan bækkener arbejder - Fritid

Hvordan bækkener arbejder


Dele af en cymbal


Cymbalen har tre forskellige dele. De vigtigste dele af cymbal er klokken og buen. Klokken er den hævede del af midten af ​​cymbalen, og bugen er den fladere del af instrumentet. Fælgen er instrumentets tredje del og skaber den krasjstøj, som cymbalen er berømt for.

Typer af bækkener

Moderne vestlige cymbaler kommer i to hovedtyper. Krasj- eller sammenbrudssymbalerne bruges generelt i orkestre og laver en række lyde alt efter hvordan de rammes. De suspenderede cymbaler er den anden store type orkestralcymbal. De holdes frit fra midten af ​​pladen, og de får lov til at oscillere for at gøre den frieste lyd mulig. Den moderne tromme sæt cymbal udviklede sig fra den suspenderede cymbal, såvel som det marcherede band 'high hat', som er meget ens men er monteret lidt anderledes.

Cymbal Sound

Når de rammes, er cymbals vibrationer ikke tilfældige, men har gentagelige mønstre i overensstemmelse med formen og størrelsen af ​​instrumentets metalhud. Disse bevægelser kan ses i slowmotion (se Ressourcer).

Clash-symboler har et varieret accoutrement af lyde, alt efter hvad der kræves i det musikalske stykke. De kan blive ramt sammen i et sammenstød enten med eller uden en bastromme til effekt. Cymbals i trommesæt er ofte spillet med bastromlen, da de udviklede sig fra orkesterdele. Cymbals kan blive dæmpet mod kroppen eller lov til at vibrere indtil lyden falder. Percussionister kan også begrænse lyden, når symbolerne rammes sammen for en lydløs lyd, slå kanterne mod hinanden eller 'skrabe' indersiden af ​​en cymbal med den anden.

Suspended cymbals kan rammes med indpakket malleter, der taler lyden, de kan blive ramt med barre tromler, der skaber en sammenstødslyd, eller de kan skrabes med et metalredskab.

Forskellige værktøjer kan bruges til at 'lyde' cymbalen, herunder en snoet bue, som vil skabe en vibration uden percussive effekt. De kan også blive ramt på skiftende måde, da tromlemembraner er til en lang række effekter.

Cymbals er generelt ikke indstillet til en bestemt tonehøjde, men banen er relateret til metalets tyndhed såvel som hvor lille pladen er. Tunede cymbaler er ikke uhørt i orkesteret og kan f.eks. Lyttes til nogle orkesterstykker fra det 19. århundrede.

Percussion instrumenter, der har tonehøjde, har ikke tilfældige overtoner som un-pitched instrumenter, men har overtoner, der er indstillet til specifikke frekvenser, der fortolkes af øret som en bestemt tone.