Hvordan virker et spotlight? - Fritid

Hvordan virker et spotlight?

Spotlights er elektriske

I deres mest grundlæggende form er spotlights grundlæggende elektriske kredsløb. En strømkilde - som afhænger af projektørens model, kan enten være vekselstrøm eller direkte strømforbindelse via en omskifter til en lyspære med høj intensitet. Når omskifteren er flyttet til "On" -positionen, fuldender en mekanisme inden i kontakten det elektriske kredsløb og tillader strøm at strømme fra strømkilden, gennem lampen og tilbage til strømforsyningsbanen. Et filament inde i pæren modstår strømmen af ​​elektricitet, og som elektriciteten styrker sig igennem, begynder at gløde. I nogle meget effektive spotlights frembringer den elektriske strøm et lille printkort, som igen belyser en samling af lysdioder med høj intensitet (LED) for at producere lys.

Spotlights er reflekterende

Selv om strømmen af ​​elektricitet tænder en pære inde i rampelyset, er pæren alene sjældent tilstrækkelig til at producere de store mængder lys, for hvilke spotlights er berømte. For at forstærke lyset fra pæren er det konkave område omkring pæren belagt i stærkt reflekterende, vinklet materiale. Vinklerne i materialet fanger og reflekterer lyset fra pæren og forstærker dets virkning. Dette reflekterende område, som normalt består af aluminiumbelagt plast, tjener også til at omdirigere lyset til en stabil stråle, der forstærker linsens funktion. Afhængigt af størrelsen af ​​spotbelysningen og reflektiviteten af ​​det belagte område kan en enkelt pære eller en lille samling af lysdioder forstærkes til 10.000 eller flere lumen (125.700 lysstyrke).

Spotlights Brug linser

Mens spotlysets pære og reflekterende område giver rigelige mængder lys, er den naturlige tendens til lysstråler at sprede sig i et bredt, ufokuseret område. Fordi spredt lys bølger ville skabe en ineffektiv spotlight, dækker producenter normalt pæren og reflekterende område med en speciel plastik eller glasobjektiv. Ligesom linsen på et kamera eller briller leder linsen på en spotlight lys fra kilden til en enkelt, fokuseret sti. Afhængigt af projektørens mærke og model kan linsen justeres, så brugeren kan skifte fra et lysdæmper, der dækker et meget stort område til et meget lyst fokuseret lys, der er koncentreret på en lille overflade.