Sådan vedhæftes guitarstrenge - Fritid

Sådan vedhæftes guitarstrenge


Guitar strings skal ændres periodisk på grund af popping og normalt slid, som duller lyden. Du kan vedhæfte nye strenge om få minutter. Din guitar vil lyde skarpe og klare, når du udfører denne simple opgave.


Sørg for at du bruger akustiske strenge, hvis dit instrument er akustisk og elektrisk stram, hvis det er elektrisk. Du kan vælge mellem forskellige måleinstrumenter af streng-lys, medium og tung. Jo lettere snoren er, jo lettere er den på fingrene. Jo tungere strengen, jo højere lyden ringer ud.


Fjern eventuelle gamle strenge fra guitaren. For at gøre dette skal du slappe af strenge fra stemmeknapperne øverst på instrumentet. En guitar winder er et lille værktøj, der gør denne opgave meget nemmere og hurtigere. Winder føjes til tuning nøglen og giver dig mulighed for at gøre det meget mere effektivt.


Undersøg guitarens sadel. Dette er den del nær instrumentets bund, hvor strengene er fastgjort i den modsatte ende fra hovedet. Dine strenge kan løbe op gennem små huller i sadlen. Hvis det er tilfældet, tag det cirkulære stykke metal på sadelens overkant og træk blot strengen tilbage gennem hullet. Nogle guitarer sikrer deres strenge med pinde mod bunden af ​​instrumentet. Hvis dette er tilfældet, træk stifterne ud, og strængerne kommer fri.


Vedhæft den første nye streng. Start med den letteste gauge-streng, som er den tyndeste. Dette er den høje E-streng. Hvis din guitar har stifter til at holde strængerne nede, skal du sætte bunden af ​​strengen (den del, der er fastgjort til det cirkulære stykke metal) ned i hullet. Skub stiften tilbage, og træk strammen fast, mens du holder stangen nedad. Hvis din guitar ikke har disse pinde, skal du løbe den øverste ende af strengen op gennem det lille hul i sadlen. Når man kigger direkte på sadlen, er dette det fjerneste hul til højre.


Fastgør snoren ved at køre den gennem hullet i nederste højre tuning nøgle. Når strengen strækker sig fra nøglen med 1 eller 2 tommer, skal du begynde at dreje nøglen for at stramme strengen. Stram til der ikke er mere slæk i strengen. Igen er denne proces meget nemmere, når du bruger winder værktøjet.


Gentag denne proces med de resterende strenge, der går fra den letteste målebånd til den tyngste. De øvrige fem strenge er spændt som følger: B-strengen går fra det andet hul på højre halvdel af sadlen til den midterste tuning nøgle til højre; G-strengen går fra det tredje hul fra højre af sadlen til den øverste højre tuning nøgle; D-strengen løber fra det tredje hul til venstre for sadlen op til den øverste venstre tuning-nøgle; A-strengen går fra det andet hul på venstre halvdel af sadlen til den midterste venstre tuning-nøgle; og Low E-strengen løber fra det første hul på venstre side af sadlen til den nederste venstre tuning-nøgle.


Indstil strengene. Når alle strengene er på plads, og du har såret dem stramt nok til at fjerne slakken, er det tid til at tune. Stram eller løsn strengene, indtil hver er den rigtige tonehøjde. Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge en elektronisk tuner. Hvis du ikke har en, kan du tune ved at matche pitcherne på et andet instrument. En anden metode er at matche pitches af en online assistent (se afsnittet Ressourcer).