Sådan bygger du en resonatorgitarr - Fritid

Sådan bygger du en resonatorgitarr


Resonator guitaren er en lidt modificeret tage på den traditionelle akustiske guitar. Forskellen ligger hovedsageligt inde i instrumentet, i form af en resonatorkegle, der forstærker lyden væsentligt. Resonatorgitarer er almindelige i countrymusikken på grund af den snedige smag, som resonatoren tilføjer, og de fleste er lavet af træ, selvom nogle har metallegemer, der udlåner en karakteristisk honky-tonk lyd. De karakteristiske og udsmykkede mønstre udskåret i guitarernes forside tilføjer ekstra resonans.

Find et passende guitar-samling kit, der følger med præcise instruktioner. Hvis de nødvendige værktøjer ikke følger med kittet, køb dem separat eller sørg for at få dem til hånden. Bestil ikke et guitar kit, hvor der er f-huller, fordi du vil skære dit eget.

Bestil resonatordelene. Sørg for, at din lyd godt ikke er større i omkredsen end din resonatorkegle, ellers vil keglen glide rundt. Resonatorkegler måler typisk mellem 25 cm og 29 cm. Du kan købe resonatorkegler, lydbrønde og tilbehør som en del af et standardiseret resonatorkit, der omfatter kegle, kegleplader, lydbrønd (en trommeformet fastgørelse, hvori resonatorkeglen sidder) og beslag.

Tilpas frontpanelet, så du kan passe resonatorkeglen ind i guitaren. Skær forsigtigt ud en åbning, hvor toppen af ​​resonatorkeglen sidder i spidsen mod guitarlegemet. Skær ud to f-huller for ekstra resonans på hver side af forsiden. F-hullerne på standard guitarer er niveauet med lydhullet, men på resonatorgitarer er de højere op på kroppen, niveau med de sidste fem frets på fingerbrættet.

Læg lyden godt på plads ved at klæbe den på indersiden af ​​guitarens bagpanel, niveau med det hul, du har skåret ud til resonatorkeglen. Lydbrønden holder resonatorkeglen på plads.

Monter akustisk guitar ved hjælp af guitar kit, men lad ikke strengen være på plads endnu. Fastgør bagsiden af ​​guitaren med limen, der fulgte med dit kit, og lad limen tørre. I mellemtiden skal du rydde dit rod, inden du er færdig med jobbet.

Placer resonatorkeglen på plads og skru i resonatorbroen og halen. Resonatorkeglen springer ind i lydbrønden, og sådan forbliver den på plads. Hvis du har købt keglen som en del af et sæt, bliver kaviteten til broen allerede skåret, og alt du skal gøre er at sætte delene på plads og skru det ind.

Sæt et nyt sæt strenge.

Tip

Nogle guitar kits leveres med en instruktions DVD. Hvis dette er din første bygning, overvej at bruge DVD'en til vejledning.

Øv dig med at udskære f-hullerne i nogle skrot træ, før du udskærer dem i guitaren.

Hvis du er i tvivl om nogle af trinene under din installation, skal du kontakte en luthier, der kan rådgive dig.

Advarsel

Sørg for, at limen er tør, inden du sætter strengen på. Hvis guitarens dele ikke passer korrekt til hinanden, kan spændingen fra at sætte på strenge forårsage at guitaren falder fra hinanden.