Hvordan man opbygger et sæt til scene design - Fritid

Hvordan man opbygger et sæt til scene design


De fleste amatører mener, at det er enkelt at opbygge et sæt til en skole eller et fællesskab. Bare spar et par stykker træ sammen og far dem og væk! Virkeligheden er, at de fleste amatørdesign er alt for ambitiøse til nogensinde at blive bygget med succes og endnu mindre tilbøjelige til at arbejde for en given produktion. Før du frivilligt arbejder med at opbygge det sæt, ved, hvilke skridt der skal tages for at blive vellykket.

Studere spillet. Hvor finder handlingen sted? Vil bevægelser af landskab være påkrævet? Hvor mange scener er de, og hvor lang tid er hver? Komplekse sceneskift forstyrrer spil, der har komplekse scenestrukturer. Gem de store sceneskift til et spil, der har lange scener og fordele fra ærefrygt-inspirerende sceneændringer.

Tal med instruktøren for at få hendes ideer før læsning. Alt for ofte begynder amatøraktører og instruktører at øve sig uden at få en klar ide om, hvad sættet skal se ud. Insistere på, at instruktøren sætter sig ned med dig for at diskutere hendes koncept af spillet og hvordan hun "ser" skuespillerne interagerer med sættet. Dette kan betyde blokering af bevægelser, som aktører vil blive fortalt at lave, eller hvilken fornemmelse direktøren ønsker at formidle for at indstille handlingen til spillet. Gør ikke antagelser. Hver direktør fortolker hver spiller lidt anderledes i henhold til instruktørens erfaring og aktørernes alder og erfaring. Enig på et budget og sæt en konference til at gå over dine planer, så direktøren kan blokere præcist første gang.

Overvej synspunkter. Du vil have et kunstnerisk sæt. Skuespillerne har brug for et brugbart sæt. Publikum har brug for et sæt, der ikke stjæler showet. Lav en liste over ting, som sættet skal have, herunder forskellige niveauer (græske og shakespeareanske tragedier), specifikke historiske designelementer (som The Crucible) eller specielle effekter (som i The Haunting of Hill House). Bestem hvilke slags områder der bedst tjener handlingens handlinger og bevægelser af tegnene. Bestem stil og farveskema til dit sæt.

Begynd at samle materialer. Platforme kræver 2 til 4 tommer tømmer og 3/4 tommer krydsfiner, sammenføjet med vognbolte og skruer, så de ikke knager. Vakuumformede og skumstrukturprodukter er blevet meget populære, men de gamle en-til-fire batte- og lærredsflader er stadig nyttige til realistiske eller "kamp" -sæt. Lærred og filt kan bruges til at dække platforme og minimere støj. Ud over det, brug din egen kreativitet og opfindsomhed og send dine underholdninger til scavenge. Draperi og sæt dressing kan afhentes ved salg. Tjek garage salg for hardware og rekvisitter. Mange møbelmøbler og husholdningsartikler kan ændres, males eller glides til et nyt liv i overensstemmelse med dit design. Tilføj detaljer eller lav rekvisitter i papir-mache eller glasfiber.


Begynd bygningen. Tape en grundplan straks, så aktørerne kan bruge det så hurtigt som muligt. Dette er især vigtigt, hvis du arbejder i en stor hal, hvor plads og scene kan bestemmes for hver produktion. Opret lejligheder, platforme og andre strukturelle elementer, når de er færdige. Møbler, dressing og rekvisitter. Etablere en tidsplan med deadlines for alt.

Tip

Desværre er der mange eksempler, men få instruktioner til sæt bygning på nettet. Søg efter "teatralske forsyninger" og "teatralske byggematerialer" til materialer. Invester i en god bog på scenekonstruktion, hvis du planlægger at bygge mere end et sæt. "Scenescenery: Det er Construction and Rigging", af Arnold S. Gillette og Michael Gillette er et klassisk kompendium. At opbygge en skala model og lave konstruktionstegninger giver dine besætningsinstruktioner om, hvordan man bygger og hvad det færdige sæt skal se ud.

Advarsel

Kend dine begrænsninger. Husk at du formentlig arbejder med frivillige, hvoraf nogle har begrænset erfaring med at arbejde med de absolutte frister, du skal stå over for. Identificer dine dødelige deltagere tidligt og giv dem ejerskabspositioner Undgå overbygning ved at tjekke med eksperterne, før du bruger to-fire-fours for alt.