Sådan Rens Vinyl Records Med Alkohol - Fritid

Sådan Rens Vinyl Records Med Alkohol


Mens cd'er og iPods har overtaget musikindustrien, bærer den traditionelle vinylpost en historie samt værdi for populære, svært at finde albums. Da de fleste vinylplader er i alderen, kommer denne overgåede tid snavs, rester og andre elementer, der er akkumuleret på pladen. Dette kan forringe den samlede kvalitet og udseende af pladen, hvilket gør det vigtigt at finde en rengøringsopløsning, der sikkert renser og genopretter vinylens glans. Alkohol fungerer perfekt i dette tilfælde.

Fugt en mikrofiber klud med varmt vand og en dråbe opvaskemiddel. Mikrofiberdugen forhindrer ridser, mens parabolens sæbe skærer gennem rester og olier.

Tør kluden forsigtigt over pladen, og sørg for at holde sig væk fra etiketten, som let kan skrælle og deformere, når den er i kontakt med fugt.

Hæld tilstrækkeligt isopropylalkohol på en klud for at fugte et hjørne og gnid forsigtigt over pladen. Brug en 90% koncentration, som vil fungere perfekt til rengøring af vinyloverfladen.

Tør rekorden igen med en fugtig klud med kun vand. Dette fjerner eventuelt resterende opvaskemiddel eller alkoholrester.

Lad lufttørre eller tørre med en ren, tør klud.

Advarsel

Brug aldrig lotions eller lightervæske til at rense dine vinyloptegnelser. Lad også dine optegnelser tørre helt før du spiller, da det kan skade både optagelsesspilleren såvel som optegnelsen, når du spiller en våd optagelse.