Hvordan man laver teksturer med akrylmaling - Fritid

Hvordan man laver teksturer med akrylmaling


Der er mange forskellige måder at tilføje tekstur til akrylmaling. Uanset om du bruger noget, der er købt i kunstbutikken som et gelteksturmedium, ændrer de værktøjer, du arbejder med, og hvordan du bruger dem eller bliver kreative og kommer op med dine egne teksturer med materialer fra hele huset, kan du tilføje alle slags af tekstur til akryl maling for at tilføje yderligere interesse og dybde til et akrylmaleri.

Skift dit applikationsværktøj. I stedet for at bruge en traditionel pensel til at anvende din akrylmaling, overvej at bruge et andet applikationsværktøj som en svamp eller palettekniv for at skabe tekstur. Ved hjælp af en palettekniv kan du lagke blokke eller streger af farve, mens du kan dab både små og store mængder maling med en svamp for at opnå en anden tekstur. Yderligere tekstur applikationsværktøjer du kan bruge omfatter boble wrap, smuldret plastfolie og en metal børste.

Spil med forskellige slag. Forskellige slagtilfælde, der kan tilføje tekstur til dine akryler, når du anvender dem på lærredet, omfatter krydsning; scumbling, eller anvende maling i forskellige retninger; stippling eller dotering af maling på lærredet; og tør børstning uden vand. Derudover vælger du simpelthen ikke at blande dine penselstrøg helt eller slet, vil straks skabe tekstur.

Tilføj et teksturmedium. Der findes en række teksturmedier på markedet, som du kan finde i de fleste kunstbutikker. Med nogle medier, som et tungt gelmedium, tilsættes mediet til din akrylmaling, før du påfører det på lærredet. En anden mulighed med visse teksturmedier som modelleringspasta eller gesso er at anvende mediet til lærredet, vent på det at tørre, og far det over med dine akrylmaling.

Påfør og dække andre materialer ved hjælp af gesso. Gesso er en maling primer, men det gør også den perfekte lim til at anvende andre materialer på et lærred. For eksempel kan du tage et dagligdags materiale som sukker, blyantspåner, frø, perler, strimler papir eller endda stof og lim det til lærredet ved hjælp af gesso. Når det tørrer, tilføj mere gesso oven på materialet, så det er helt dækket. Når det andet lag af gesso tørrer, kan du anvende dine akrylmalinger oven på det for at give det udseende af tekstureret maling.

Tip

Husk altid at akryl tørrer meget hurtigt. Dette kan være nyttigt, når du vil oprette lag af farver, men hvis du har brug for mere tid til at opnå den tekstur, du leder efter, overvej at tilføje en retarder, hvilket vil forsinke tørringstiden for maling.