Sådan danses til Banda Music - Fritid

Sådan danses til Banda Music


Banda er en messinginstrumentdrevet form for musik, der kommer fra Sinaloa-regionen i det nordlige Mexico. Den kraftige perkussionsdrevne stil kombinerer polkaens hurtige rytmer med boleroens glatte melodier og de stærke vokaler fra blysangere. Banda er countrymusik, og findes i både Mexico og USA, hvor den høres primært af indvandrerbefolkningen og arbejderklassen. Denne romantiske musik fokuserer på kærlighed, og mange sange er laments for et knust hjerte, perfekt til partner dans.

Grib din partner i en tæt omfavnelse. Hvis du er den mand, sæt dine arme rundt om kvindens talje. Hvis du er kvinden, sæt dine arme rundt om halsen på hanen. Hold fast til din partner stramt; i banda vil du flytte sammen på tværs af dansegulvet.

Lyt til sangen, der spilles. Find den tunge pulserende perkussion, der bliver spillet af tamboraen, en tung tromme, der har en cymbal fastgjort til den. Når det er ramt, lyder cymbalen også. Banda percussion er hårdt og hurtigt og skal være let at finde.

Alterner dine trin i tide med perkussionen af ​​banda-musikken. Hold din partner tæt, spring lidt frem og tilbage fra den ene fod til den anden, og sørg for at hun følger dig på den modsatte fod som et spejlbillede.

Drej i cirkler, mens du danser, holder omfavnen stram og bevægelserne i tide med musikken. I banda-musik vender danserne om på plads, når de bevæger sig over dansegulvet, drejer først til den ene side og derefter til en anden. Manden fører svingene fra kvindens talje og bringer hende rundt i fra ham, når han vender til venstre eller højre. Par danser fremad og bagud og fra side til side, men hanen forbliver normalt midt i svinget, og kvinden danser rundt om ham.

Skyd dit ben ud til siden med hvert trin, og tilføj flair til din banda dans. Gør dette til rytmen, sparker kun, når der er et slag, der accentueres af sparket.

Flyt dine hofter fra side til side, mens du danser. Bliv synkroniseret med din partners hofter og musikken ved hjælp af dine hoftebevægelser for at holde tid til musikken mens du danser.