Sådan Dato Fender Pickups - Fritid

Sådan Dato Fender Pickups


Vintage Fender pickups er meget eftertragtede. Bare at finde disse pickups er en udfordring helt egen. Selvom man købes online til en stor pris, hvordan kan man være sikker på sin vintageværdi? Indtil 1967 havde Fender flere processer, der kan måles for at bestemme datoen for deres pickup.

Bestemmelse af Pickup Age

Selvom du aldrig har brugt et multimeter, skal du ikke blive skræmt af det til dette projekt. Alt, hvad vi skal klare, er at måle ohm for en afhentning, skrevet som sådan på din måler eller ved? symbol. Tænd multimeteret og indstil det til 20k ohm-indstillingen. Sørg for, at den sorte sonde er tilsluttet til den almindelige jordstik på måleren (typisk identificeret som COM på måleren), og den røde sonde er tilsluttet i volt / ohm-stikket (dette skal også kunne identificeres på et hvilket som helst multimeter). For en hurtig "how-to " om at komme i gang med et multimeter, tjek dette video link: http://www.youtube.com/watch?v=KzjMIcER4EU.

I begyndelsen af ​​1965 blev Fender solgt til CBS. Pickups, der er fundet at blive bygget før 1965 betragtes som yderst værdifulde. Pickups bygget efter 1965 er stadig meget ønskelige og tilbyder unikke attributter i hvert år, de blev bygget som pickup design og fremstillingsprocessen blev forbedret og perfektioneret. Dating retningslinjerne i denne how-to redaktionelle stop efter 1967. Dette skyldes, at lidt har ændret sig siden da. Identifikation af pickups efter 1967 er mindre forenklet og kræver et niveau af forskning, der går ud over omfanget af denne how-to. Hvis du finder din afhentning for at være i nærheden af ​​ratingen for dem, der er opført for 1967, skal du være klar over, at det meget nemt kunne have været bygget 10 år efter det faktum, eller endda senere.

Rengør afhentningen før måling. Brug naptha (lighter fluid) eller et andet hurtigtørrende rengøringsmiddel. Sørg for, at det, der bruges til at rengøre afhentningen, ikke efterlader en rest. Undersøg lederne til afhentningen (på bagsiden af ​​afhentningen) for at sikre, at de er loddet godt på plads.

Tilslut multimeterproberne til enden af ​​lederne på afhentningen. Du skal ikke bekymre dig om, hvilken ledning der skal tilsluttes jordens sonde. Skriv ned læsningen fra multimeteret. Hvis flere forsøg ikke producerer en læsning, er der en god chance, at viklingen inden i afhentningen er brudt og skal repareres af en kvalificeret tekniker, inden du kan fortsætte.

Tag plastikdækslet af (hvis det ikke er fældet allerede). Hvis dækningen giver en vis modstand, er det sandsynligvis forbundet med noget voks, og en smule nudging bør tilskynde det til at komme ud. Det flade arbejde (plastikpladen på bunden af ​​pickupen) er enten sort eller grå. Gråt fladt arbejde er en indikation på, at afhentningen blev bygget engang mellem marts 1964 og sidstnævnte halvår af 1971. Sort fladt arbejde indikerer, at afhentningen blev bygget enten før marts 1964 eller efter 1971. For at bestemme hvilket område din afhentning kan falde ind under afhentningen for at se om den er krøllet. Efter 1965 begyndte Fender at skabe tyndere fladt arbejde, der resulterede i krumning fra temperaturændring og andre variabler. Hvis din pickup er flad og har et tykt stykke fladt arbejde, er det nok en "Pre CBS" afhentning. Bemærk, at hvis du kigger på en Fender Telecaster afhentning, der slet ikke har noget fladt arbejde, har du sandsynligvis snuble på en meget unik og værdifuld "Pre CBS " afhentning.

Med dækslet stadig væk skal du kontrollere viklingen af ​​ledningen rundt om afhentningen. Hvis ledningerne er konsistente og har ringe variation, var det sandsynligvis maskinskåret. Fender begyndte at bruge maskinens sårproces efter 1965. Hvis ledningerne er noget tilfældige og viser forskellige mønstre og krydsning, blev det bygget før 1965.

Tag læsningen fra multimeteret, som du skrev ned tidligere, og sammenlign det med disse specifikationer (Vintage Guitars Info, 2005).

År ohm
1954 5,76k
1955 5.89k
1956 5,98k
1957 6,02k
1958 6.20k
1959 5,95k
1960 6.33k
1961 6,19k
1962 6,22k
1963 6,37k
1964 6,25k
1965 5.80k
1966 5.76k
1967 5.88k

Dette diagram, sammenlignet med de andre variabler, der er anført ovenfor, bør medvirke til at indsnævre fødselsdatoen for din afhentning. Yderligere faktorer, såsom magnetens konstruktion og dens polaritet, samt sammensætningen af ​​isoleringen for ledningskablerne kan medvirke til at indsnævre bygningskonstruktionen yderligere. Dette kræver en vis demontering af afhentningen, som går ud over dette how-to-anvendelsesområde. Søg hjælp fra en kvalificeret tekniker, hvis du stadigvæk er usikker.

Tip

Hvis det er muligt, få probes, der har klip til din multimeter. Det hjælper til simpelthen at klippe proberne til ledningskablerne, når de kontrollerer ohm versus forsigtigt at holde ledningskablerne og proberne sammen, mens de forsøger at få en præcis aflæsning fra måleren.

Advarsel

Vær meget forsigtig, når du arbejder rundt om ledningens ledningsområder og vikling af afhentningen. Trådmåleren er så tynd som hår og kan bryde meget let. Hvis du tager dig tid til at fjerne dækslet og holde finger negle fra de "forretningsmæssige" områder, der diskuteres, kan du sikre en vellykket undersøgelse.