Sådan gør du Stripe Tie Dye Patterns - Fritid

Sådan gør du Stripe Tie Dye Patterns


Tie-dying er et sjovt og kreativt håndværksprojekt for mange forskellige aldersgrupper. Mens der er det klassiske spiralmønster på T-shirts, er der mange andre typer mønstre, hvorfra man kan vælge. Stripemønster er en fantastisk måde at gøre dit slidfarve unikt, og de er ikke længere komplicerede at lave end andre mønstre. Tie farvestof sæt har mange farve valg, eller du kan lave din egen med procion farvestof og vand.


Rull stoffet løst fra bunden op, hvilket gør en rørform. Bind stykker af snor eller sløjfebånd med forskellige mellemrum på tværs af stofrøret. Mellemrummets mellemrum ændrer udseendet af striberne. For bredere striber, plads længere fra hinanden. For tyndere striber, plads strængerne eller båndene tættere sammen. Sørg for, at strengene eller båndene er stramme.


Sæt på plastikhandsker. Bland 1/2 kop soda til 1 liter vand i en spand. Rør til sodaasken er opløst. Læg beklædningen i soda-blandingen, indtil den er mættet, skub det overskydende vand ud. Ifølge How to Tie Dye hjemmeside vil dette gøre farverne i slutresultatet meget lysere. Beklædningen kan nu farves.

Bland farvestoffet i henhold til pakningsinstruktionerne, hvis du bruger et sæt. Hvis du laver dit eget farvestof, skal du tilføje en spiseskefuld farvestof pr. 16 ounces vand til en sprøjteflaske ved hjælp af en tragt. Ryst sprøjteflasken for at blande farvestoffet.


Påfør farvestoffet på trøjen i ethvert mønster for at gøre striberne. Lad tørre i 12 til 18 timer. Fjern båndene og vask separat fra andet tøj i varmt vand.

Tip

Når du laver færdige bindefarvede beklædningsgenstande, sidder et varmere rum farvestoffet hurtigere end et koldere rum.