Sådan gør du Calypso - Fritid

Sådan gør du Calypso


Calypso musik er den indfødte musik Trinidad og Tobago. Den første optagelse af en Calypso sang var af Lovey's Orchestra i 1912. Calypso musik og dans, ligesom andre former for caribisk musik, er en blanding af vesten afrikanske musikalske rytmer og europæisk musik. Calypso er forbundet med den franske karnevalstradition i Trinidad.

Væsentlige egenskaber: Alt i hofterne

Essensen af ​​calypsoen er hip-rullende og stødende bevægelser. Calypso danser deler dette til fælles med andre caribiske danser som salsa, marengs, soca og kompas. De kontinuerlige hoftebevægelser gør calypso-dans til en populær del af Zumba træning.

Dansinstruktioner

Calypso dans er ikke sat i sten. Det giver masser af plads til personlig fortolkning og dansebevægelser. Dansens fundament er enkle ben og fødder bevægelser, en gyngende bevægelse og svingende hofter. Kryd din højre fod over din venstre fod og rock på plads. Gå til højre med din højre fod, og følg med venstre. Gør det samme træk, men i modsat retning. Kryds venstre fod over højre fod.

Tænker over tid

Calypso musik er i 2/4 tid snarere end 4/4 tid, der er den fælles tid signatur for mange typer moderne dans. Calypso dans bevægelser er baseret på en to-beat tæller i stedet for en fire beat tæller. Dette giver en mere hurtigere og mere energisk dansestil.