Sådan gør du Sad 'Wah-Wah-Wah' på Trombone - Fritid

Sådan gør du Sad 'Wah-Wah-Wah' på Trombone


Du har måske hørt den triste "wah-wah-wah" lyd i en tegneserie, når et tegn komisk fejler en opgave eller i jazzmusik. Denne effekt kan opnås på messinginstrumenter, oftest trompet eller trombone, ved brug af en mute. Mens du måske tror, ​​at et stumt stilhed er et instrument, ændrer nogle stødmønstre faktisk timbre- eller tonalkvaliteten af ​​instrumentet. Denne timbreændring kan resultere i interessante effekter som den triste "wah-wah-wah" lyd.

Harmon Mute

Ved hjælp af en Harmon-mute, der også nogle gange kaldes en wah-wah mute, er en ideel mulighed for at opnå "wah-wah-wah" lyden på trombone. Denne mute har to komponenter - en klokkeformet del, der holdes inde i trombonens klokke med kork og en stilk, der passer ind i midten af ​​stummen. Stammen kan tages helt eller delvis ud af mute, men lad stammen inde for at gøre "wah-wah-wah" lyden. Mens du holder tromboneskiven med din højre hånd, skal du placere din venstre hånd over stængernes yderside, og røre den lidt. Spil en note, og flyt din hånd væk fra den stumme stilk, mens du spiller; du vil se en "wah" lyd. Den triste "wah-wah-wah" -effekt bruger fire noter, der falder kromatisk. Du kan spille en B-flad, efterfulgt af en A, A-flad og G for at gøre mønsteret. For hver note skal du starte med din hånd over stammen og flytte den væk.

Stempeldæmperen

Harmon-lyden giver dig den grinere, komiske "wah" lyd, men du kan opnå en lignende effekt, omend med en glattere, rounder tone med en stempelmute. En stempeldæmper er gummienden af ​​et VVS-stempel. Hold stemplet i din venstre hånd, og placér åbningen midt i stemplet mellem indeks og midterfingre for at tillade luften at passere gennem hullet.Igen skal du holde tromboneskiven med din højre hånd og holde stemplet over trombonens klokke med venstre. Flyt stemplet væk fra klokken, mens du spiller en note for at oprette "wah-wah-wah" lyden.