Sådan finder du værdien af ​​en Epiphone Guitar - Fritid

Sådan finder du værdien af ​​en Epiphone Guitar


Du har lavet nogle forårsrengøring i dit nye hus, rummaging gennem dette og det, og fundet en støvet gammel gitarr sag, som du aldrig har set før. Er det guld eller er det uønsket? Eller måske har regningerne ramt dig ekstremt hårdt, og den guitar du købte som barn, som i disse dage bare tager plads i dit skab, begynder at give dig ideer. Uanset årsagen er det ikke så skræmmende at bestemme værdien af ​​din guitar som det kan synes.

Bemærk gitars model, år den blev bygget og den generelle tilstand (mint, fremragende, hårdt ridset osv.). Hvis du ikke kan bestemme det år, det blev bygget, skriv ned serienummeret. Med serienummeret kan du tjekke websteder som Gibson.com og GuitarDaterProject.org for datoen.

Se publikationer som "Blue Book of Guitars" (Blue Book Publications). Dette vil give dig en god base tilnærmelse af, hvad din guitar er værd. Husk på, at dette måske ikke er hvad du får, hvis du vælger at sælge, men det giver dig en generel ide om, hvor du skal begynde.

Tag guitaren til en vurderer. Hvis du ikke kan finde en guitar appraiser online, kan musikbutikker muligvis pege dig i den rigtige retning. Nogle bedømmere opkræver et gebyr for deres tjenester, men kan som regel give en form for certifikat for at underbygge deres krav. Denne metode er særlig nyttig, når du ved, at du har en vintagegitarr. Værkstederen kan pege på detaljer, som du har savnet, f.eks. En sjælden farve, eller hvis din guitar er sjælden eller begrænset.

Søg efter din model guitar på webstederne eBay, uBid, Craigslist og Music Go Round. Se efter guitarer, der ligner din, og registrer deres priser. På auktionssteder som Ebay og uBid, søg efter afsluttet salg, så du kan se, hvor meget guitarer som dine har solgt til. Efter at have tjekket en række lister, gennemsnitlige priserne på solgte varer, og dette vil give dig en realistisk ide om, hvad din guitar vil sælge til. Mange pawnshops bruger disse websteder til at bestemme priser (og tilbyde sælgere ca. halvdelen af ​​de prismaterialer, der sælges på eBay).

Tip

Forvent ikke at fordi en guitar er gammel, vil dens værdi være høj. Mange ting overvejes, såsom tilstand, farve og tilgængelighed.

Advarsel

Når du foretager sammenligninger via auktionswebsteder (især for dyre vintagegitarer), skal du være på udkig efter look-alikes. Mange af disse sælges til langt mindre end deres autentiske kolleger. Husk, hvis en pris ser for godt ud til at være sandt, er det sikkert.