Sådan finder du hvem skrev en sang - Fritid

Sådan finder du hvem skrev en sang


The American Society of Composers, Artists and Publishers (ASCAP) repræsenterer musikindustrien skabere og kunstnere fra hele verden og er i øjeblikket den eneste USA-baserede organisation, der drives fuldstændigt af komponister, sangskrivere og udgivere selv. ASCAP krediteres med licensiering af sådanne talenter som Stevie Wonder, Alan Jackson, Dave Matthews og mange flere. Af denne grund vil personer, der søger efter oplysninger om forfattere af bestemte sange, sandsynligvis afslutte deres søgning gennem ASCAPs Ace-database. For at kunne søge effektivt i databasen, bør der nævnes nogle få enkle trin og tip.

Steps

Få adgang til ASCAPs websted ved at indsætte www.ascap.com i browserens adresselinje øverst på skærmen.

Vælg "Gå" under "ACE / Repertory" -menuen øverst til højre på siden. Dette valg vil frembringe en side med information om forfattere og forlag, der findes i databasen. Denne side indeholder også et link til FAQ-sektionen, hvis du har spørgsmål om databasen eller hvad den indeholder.

Vælg "Klik her for at søge i databasen." Dette valg leder dig til ACE-databasen med søgbare sangtitler, kunstnere og kunstnere, der er registreret hos ASCAP. På denne side vil du have muligheder som sangtitler, kunstnere eller udgivere at vælge imellem, selvom sangtitel og performer giver de bedste resultater, når ikke meget mere er kendt.

Indtast din sangtitel eller udøvernavn for at trække op information om sangen. Hvis du kender udøverens navn, er du mere tilbøjelig til at trække de korrekte oplysninger på mindre tid, da mange sange har flere versioner og udøvende kunstnere.

Vælg den korrekte sang fra listen. Forfatterens oplysninger vil blive indeholdt i den øverste venstre kolonne af oplysninger, der er givet under hver sangtitel. For eksempel, hvis du søgte titlen, "My Heart Will Go On" af Celine Dion, ville du bemærke, at James Horner og Wilbur H. Jennings var forfatterne.

Tip

• Forfatterens navne er først angivet i rækkefølgen af ​​efternavn. • Når du bruger søgeværktøjet, skal du erstatte tegnsætning i titlen med et mellemrum, ikke bruge artikler (a, an, den) og huske på, at databasen ikke er sagerfølsom.

Advarsel

• Nogle titler er måske ikke inkluderet i databasen, fordi de kunne have fået licens gennem andre populære amerikanske virksomheder, såsom BMI eller SESAC. Begge virksomheder opretholder lignende databaser.