Sådan Fixes en klavernøgle, der stikker - Fritid

Sådan Fixes en klavernøgle, der stikker

Fugtighed forårsager træ klaver dele til at kæde eller svulme og er ofte skyldige bag stikkende nøgler. Start med at evaluere den problematiske nøgle. Disse er generelle retningslinjer for opretstående, ikke grand pianoer.

Hvis flere hvide nøgler stikker, kan nøglestiften blive skævt og gnide mod nøglerne. Skru nøglestiften løs for at løsne den lidt.


Indsæt papskiver mellem nøglestiften og nøgleblokken (se A). Et visitkort foldet i to vil også gøre tricket.

Hvis nøglerne fortsætter med at holde sig fast, skal du fjerne nøglestiften for at indsætte flere shims langs længden af ​​nøglesengen. Hold shims kortere end 3/4 inch (2 cm), så de ikke forstyrrer nøglebevægelsen.

Hvis nøglestilen ikke er problemet, kan nøglen eller nøglerne blive opsvulmet. Overvej denne mulighed, hvis det er fugtigt eller fugtigt udenfor.

Hvis en hvid nøgle er træg, skal du trykke nede på tasten og en af ​​de tilstødende nøgler helt med dine indeks- og mellemfingre.


Hold nøglerne trykket ned, mens du sætter en skruetrækker imellem dem med din anden hånd (se B). Indsæt den midtvejs langs den store del af tasterne. Sørg for, at skruetrækkerens tip er mindst 1/4 inch (6 mm) bredt og slank nok til at passe mellem tasterne.

Drej skruetrækkeren lidt for at skubbe nøglerne fra hinanden.

Slip tasterne ud. Gentag endnu en gang om nødvendigt.

Hvis en sort nøgle er træg, skal du trykke på den sorte nøgle og en tilstødende hvidtast.

Indsæt skruetrækkeren omkring 6 mm (6 mm) over enden af ​​den sorte nøgles fronthældning.

Drej skruetrækkeren meget forsigtigt for at skabe plads mellem tasterne. Husk på, at de sorte nøgler er sarte.

Hvis en eller flere nøgler holder sig fast, kan et fremmedobjekt (en mønt eller et papirclips) forstyrre. En paringkniv kan fjerne objektet.

Hold håndtaget på parringskniven vinkelret på nøglesengen og indsæt bladet mellem to tilstødende nøgler. Det vil se ud som om du stikker nøglerne.

Hold parringskniven lodret (vinkelret på tasterne) og træk den mod dig for at rydde rummet. Dette fjerner ofte objektet.

Hvis nøglen fortsætter med at holde fast, skal du se inde i klaveret. Kontakt din brugervejledning for at finde ud af, hvordan du fjerner låg, musikhylde, bundbræt og fallstrip ved hjælp af en skruetrækker. Mærk skruerne, når du fjerner delene.

Når du har fjernet delene, skal du undersøge problematiske nøgler eller nøgler. Hvis et fremmed objekt forhindrer nøglen eller nøglerne, skal du fjerne den.

Hvis ikke, kan objektet ligge under nøglen. Sæt fingeren bag på nøglen for at undgå, at den glider ud, mens du bruger din anden hånd til at løfte fronten på ca. 1/2 inch (12 mm).

Mens du har nøglen trukket op, skal du ryste den lidt for at løsne noget under, og lad nøglen falde tilbage på plads.

Monter klaveret igen i følgende rækkefølge: først fallstripen, derefter bundbrættet, derefter musikhylderen og endelig låget.

Tip

Ring en klavertekniker, hvis ingen af ​​disse løsninger løser stikket. Tusindvis af mulige problemer kan medføre, at nøglerne holder fast. Du kan bruge paring kniv og skruetrækker tricks på både stående og grand pianoer. Hold klaveret i et miljø, der er fri for fugtighed, for at undgå forvridning og hævelse af klaverdele. Kontakt en klaver professionel om at købe en affugter, hvis luftfugtighed er uundgåelig.

Advarsel

Disse instruktioner er beregnet som generelle retningslinjer og gælder muligvis ikke for din model. Hvis du er i tvivl, lad det være til en proffs. Forsøg ikke at adskille dit klaver, hvis det er en grand; ring en klaver tekniker. Fjern ikke nøglerne; det kan være svært at sætte dem på plads igen.