Sådan identificerer du forfalskede billetter - Fritid

Sådan identificerer du forfalskede billetter


At skelne mellem forfalskede og autentiske billetter ved hjælp af kun din umiddelbare intuition er en opskrift på problemer. Med moderne forfalskningsteknikker, der bruger den mest avancerede teknologi, er det ikke overraskende at vide, at forfalskede billetter kan laves for at se præcis ud som de originale autentiske. Det er ikke tilstrækkeligt at kontrollere et hologram eller vandmærke, fordi disse nemt kan kopieres på dyre printere. At finde ud af om din er ægte eller ej, tager kun lidt tid og kan spare dig for kun at komme til en begivenhed for at blive vendt væk, fordi stewarden har afsløret, at dine billetter ikke er, hvad du troede, de var.

Kontroller, at begivenheden rent faktisk sker. Dette kan virke lidt elementært, men folk har købt billetter til koncerter, der aldrig skulle finde sted.

En kort gennemgang på den officielle hjemmeside af arenaen, hvor arrangementet er indstillet til at ske, vil afsløre, om arrangementet rent faktisk finder sted eller ej. Mens du er på den officielle hjemmeside, noter du telefonnummeret til senere brug.

Sørg for, at telefonnummeret på billetten svarer til telefonnummeret taget fra den officielle hjemmeside. Hvis det ikke stemmer overens, betyder det ikke nødvendigvis, at billetene ikke er rigtige, men du skal ringe nummeret på din billet og finde ud af hvorfor nummeret er anderledes. Det kan muligvis være, at tallene leder dig til forskellige afdelinger i samme firma. Bed om præcisering af dette fra assistenten på telefonen.

Spørg assistenten i telefonen, hvis dine sæde numre er ægte. Assistenten vil bede om navnet på billetten sammen med rækken og sædenummeret. At vide, at mange mennesker køber billetter på eget kreditkort til en anden, hjælper assistenten ikke nødvendigvis dit navn til at være den ene på billetten. Assistenten vil finde ud af og fortælle dig, om detaljerne på din billet er korrekte.

Køb billetter direkte fra sælgeren; så kan du være sikker på at dine billetter er autentiske. Men hvis du har købt dem fra en tredjepart, en individuel eller billetmægler, er der endnu en nødvendighed, før du kan være sikker på, at de ikke er forfalskede. Kontakt den tredjepart, hvor du købte billetterne og bede om købsbevis. Det skal indeholde deres navn og de sidste fire cifre i det kort, de købte billetterne med, hvis de rent faktisk brugte et kort.

Anerkend at begivenheden findes, og detaljerne på billetten er korrekte. Med det oprindelige købsbevis kan du nu være sikker på, at du har gjort alt for at sikre, at dine billetter ikke er forfalskede.

Tip

Hvis du køber billetterne indirekte og den tredjepart, hvor du køber dem, er uvillige til at fremlægge bevis for køb, så nægter du at købe billetene. Hvis de ikke har noget at skjule, vil de ikke være uvillige til at fremlægge deres købsbevis.

Advarsel

Billetter, der leveres via e-mail og ikke er i dit eget navn, kan nemt videresendes til mange forskellige personer. Kontrol af at en e-mail-billet er ægte indebærer de samme trin, men det vil også kræve, at du insisterer på, at navnet på billetten ændres til din egen. Dette undgår forvirring og forhindrer folk uden dit navn ved at bruge samme billet som dig.