Sådan laver du et hjertepude - Fritid

Sådan laver du et hjertepude

Hjertepuder gør gode gaver til en speciel ven eller slægtning, især på Valentinsdag. De er ikke så nemme at sy som en almindelig firkantede pude, men de er ikke for vanskelige. Hvis du kan sy en enkel søm, kan du sy en hjertepude. Hvis du er god til tegning, kan du designe dit eget hjertepude mønster på et stykke pap. Alternativt kan du købe hjerte stencils eller mønstre hos en håndværksforretning.
Hvis du er praktisk med en symaskine, kan du gøre denne pude ret hurtigt. Men hjertepuder tager ikke lang tid at lave hånden.

Tegn en hjerteform på et stykke stiv pap. Skær det ud og spor formen med en blyant eller stof kridt / pen på dit stof. Eller brug en hjerteformet stencil fra en håndværksbutik for at spore en hjerteform direkte på stoffet.

Tegn en anden, lidt mindre hjerteform i det større hjerte. At have to størrelser, den ene i den anden, vil skabe en kant til sømmen. Grænsen skal være mindst 1/4 ". Linjen for det indre hjerte er den linje, hvorpå du vil sy stingene.

Skær langs linjerne af den ydre, største form på begge stykker stof. Placer dem derefter oven på hinanden med de kanter, der matcher. I første omgang vil du sy puden indad ud, så begge overflader vender udad skal være overfladerne du ønsker på indersiden.

Pin de to stykker stof sammen langs de to øverste kurver i hjertet. Placer stifter med mellemrum langs hele yderkanten af ​​hjertet. Sørg for, at dine to stykker klud matcher nøjagtigt.

Sy puden, begyndende midt i de to øverste halvdele af hjertet. Bemærk at du vil sy langs den indre linje, ikke den ydre. Når du syr sammen top og sider af hjertet, skal du lade bundpunktet være åbent nok til at passe ind i hånden. Dette vil være din åbning for at fylde puden. Når du har vendt kluden ud på højre side, er du klar til at begynde at fylde puden.

Skub de første klumper af fyld i de øverste kurver i hjertepuden. Tilføj mere stuffing, så sørg for at udfylde hele den øverste halvdel, der allerede er syet. Fortsæt fyldning af puden, indtil du har nået den åbne ende. Tilføj en lille ekstra fyldning, der skal skubbes op, når du er færdig med at sy.

Sy det nederste område af stoffet for at lukke puden. Sørg for at du har foldet sømmen ind, så den bliver i overensstemmelse med resten af ​​puden. Når du har syet den endelige søm, plump puden til jævnt fordeler fyldningen.

Tip

Hvis stoffet er krøllet, skal du stryge det inden du syr. Hvis du vil undgå at bruge stifter, skal du købe stoflim på en håndværksbutik. Du kan klæbe yderkanterne på plads inden du syr. For en pude, som vil vare længere, skal du tilføje piskesting langs sømmen, inden du drejer puden ret ud. Disse sømme vil forstærke sømmen. Stoflim kan bruges i stedet for stifter.

Advarsel

Vær ikke for travlt ved håndsømming: Sting skal være lige så, at der ikke opstår grimme bunker.