Sådan laver du et mønsterskabelon til en veste - Fritid

Sådan laver du et mønsterskabelon til en veste


Selvom ordbogen definerer en vest som et prydende beklædningsgenstand, kan det også tilføje et lag af varme i koldt vejr eller fungere som en trendy modeopgave. Det stof, der er valgt, vil definere formålet med din vest. Veste kan bæres afslappet eller med formelt tøj og mange kommercielle mønstre er til rådighed til mænds, damer og børns veste. Udformning af en mønsterskabelon fra papir vil bidrage til at sikre en passende pasform til din vest.

Tag mål for en vest

Lad bæreren stå komfortabelt, afbalanceret på begge fødder med arme på sider og se lige ud. Mål omkring den største del af brystet, omkring den smalle del af torso over hofterne, fra nakke til talje og fra hals til skulder. Træk talemåling fra brystmålingen.

Beregn dartmålingen.

Hvis forskellen mellem taljen og brystet er 4 til 5 1/2 tommer, er dartmåling 1/2 tommer; hvis 6 til 7 1/2 er det 3/4 tommer; hvis 8 til 9 1/2 tommer er det 1 tommer; hvis 10 til 11 1/2 tommer er det 1 1/4 tommer.

Udkast til den grundlæggende rektangel

Rul papiret ud på en hård overflade. Væg hjørnerne ned, hvis det er nødvendigt.

Tegn et rektangel på papir med en blyant, og lad ekstra papir hele vejen rundt. Højden vil være nakke til taljenmåling. Bredden bliver brystmålingen divideret med to plus 1 tommer. For eksempel, hvis brystmåling er 40 tommer, vil rektanglet være 21 tommer bredt. Skær ikke rektanglet ud.

Tegn en linje ned i midten af ​​rektanglet lodret. Mål fra toppen af ​​rektanglet ned en fjerdedel af ryggen til midjemåling. På det tidspunkt tegner du en vandret linje.

Mål ned fra den sidste linje en fjerdedel af ryggen til midjemåling. På det tidspunkt tegner du en vandret linje. Denne linje skal være 2 tommer mindre end halvvejs ned ad rektanglet.

Udkast fronten

Fra øverste højre hjørne af dit rektangel måles 3 tommer til venstre og 1/2 tommer op og tegne et mærke. Mærket vil være uden for rektanglet.

Tegn den hals, du ønsker. Sørg for, at bunden af ​​halsen rører højre side af rektanglet.

Mål 1 3/8 inches ned fra toppen af ​​rektanglet og tegne en stiplet linje vandret.

Placer enden af ​​din målestok på det punkt, du lavede over linjen. Drej den, indtil den krydser den stiplede linje ved måling af nakke til skulder. Tegn en linje, der forbinder disse to punkter. Dette er skuldersømmet.

Træk ærmegab fra ende af skuldersømmen til punktet i midten af ​​rektanglet ved hjælp af en fransk kurve.

Mål 1/4 af talmåling plus 1/2 tommer plus dartmålingen mod midten fra højre nederste hjørne af dit rektangel, og marker det punkt. Tegn en linje fra dette sted til bunden af ​​ærmegab.

Mænds veste strækker sig normalt 1 til 2 inches under taljen. Tegn en linje i den ønskede længde af vest, idet du er forsigtig med at gøre den parallel med bunden af ​​rektanglet. Bøj sidesømmen for nem at sy.

Udkast ryggen

Mål 2 1/2 tommer fra øverste venstre hjørne af dit rektangel og 1/2 tommer op. Markér dette punkt. Det kommer uden for rektanglet.

Tegn en kurve fra dette punkt, hvilket skaber bagsiden.

Placer enden af ​​din målestok på det punkt, du lavede over linjen. Drej den, indtil den krydser den stiplede linje ved måling af nakke til skulder plus 1/2 tommer. Tegn en linje, der forbinder disse to punkter. Dette er bagsiden af ​​skulderen.

Træk ærmegab fra ende af skuldersømmen til punktet i midten af ​​rektanglet ved hjælp af en fransk kurve. Denne kurve skal være mere gradvis end den forreste armhullskurve.

Fra venstre hjørne af dit rektangel måles en fjerdedel af talmåling plus 1/2 tommer plus dartmåling mod midten og markere stedet. Mærk dette punkt S. Tegn en linje fra dette sted til bunden af ​​ærmegab.

Tegn en linje, der strækker sidesømmen nedad. Bøj sidesømmen for nem at sy.

Afslutning af mønsteret

Skær de to mønsterstykker forsigtigt kun ud langs de ydre linjer. Disse mønsterstykker inkluderer ikke sømemængder.

Læg mønsterstykkerne på et andet stykke papir for at tilføje søm tillæg. Spor dem omhyggeligt.

Mål et nøjagtigt sømbidrag omkring hvert mønsterstykke og træk skærelinien. Sømmetillæg skal være mindst 3/8 tommer.

Tilføj 2 tommer til midt foran mønster stykke for overlapning og knapper.

Tip

Brug altid en firkant eller T-Square for at sikre, at de linjer du tegner ligger i rette vinkler til hinanden.

Advarsel

Nøjagtig måling er afgørende.