Sådan laver du en evig kalender ud af træ - Fritid

Sådan laver du en evig kalender ud af træ


Evige kalendere er kalendere, der indeholder stykker, der kan flyttes rundt for at ændre datoen. Dette giver dig mulighed for at bruge de samme stykker for hver måned, og da der ikke er noget år knyttet til det, kan det bruges for evigt. Dette er et træbearbejdningsprojekt, hvor du skal vide, hvordan man skal skære træstykker med en sav, men det er ikke svært. Det vil tage mindst to dage at fuldføre.


Lav rammen. Skær to stykker af 5/8-tommer tykt træ, 4 tommer med 2 3/8 tommer, til siderne. Skær et stykke 5 1/2 tommer med 2 3/8 tommer til bunden. Til bagsiden skæres 7 1/4 inches med 5 1/2 inches. Sand hvert stykke ned med et mellemstort sandpapir og derefter et fint sandpapir til at glatte ud i træet.

Ved hjælp af trælim limes bunden til bagsiden med de to 5 1/2-inch stykker. Brug pin neglen til at spik stykkerne sammen og holde dem på plads. Lim derefter på siderne til bagsiden og bunden, der matcher 2 3/8 måling til bunden og går op på bagsiden 4 tommer. Spik sidene på og lad limen tørre i flere timer.


Skær to stykker fra 1-tommers træ, hver 4 3/16 tommer lang og 1 tommer bred. Disse blokke vil indeholde ugens dage. Sand dem ned for at gøre dem glatte og pletter eller male dem. Sæt dem til side for at tørre.


Skær to blokke af træ fra 2 1/8-tommer træ, hver 2 1/8-tommer ved 2 1/8-tommer. Disse terninger bruges til at vise de numre, som du kan arrangere for datoen. Sand dem og så pletter eller maler og lad det tørre.


Skær tre stykker fra 5/8-tommers tykt træ, 4 5/16 tommer lang og 5/8 tommer bredt. Disse tre stykker vil være måneder af året. Sand dem ned for at gøre dem glatte og pletter eller male dem og lad dem tørre.

Mal eller plettet rammen nu, da limen har haft tid til at tørre. Du kan tilføje dit yndlingsdesign eller bruge stencils til at male på familienavnet til toppen af ​​trærammen.

Mal på årets måneder på dine 4 5/16 tommer lange strimler. Mal fra januar til april på den første strimmel, med hver måned på en anden side. Mal maj til august på den anden strimmel og september til december på den tredje.

Mal tallene på terningerne. Den første terning skal have tallene 1 til 4 på siderne, 5 på toppen og 0 på bunden. Den anden terning skal have 1, 2, 6 og 7 på siderne, 8 på toppen og 0 på bunden. 6 kan også bruges som 9.

Maler ugens dage med en på hver side af en 4 3/16-tommer blok. Dette vil efterlade en side blank. Lad al maling tørre og derefter påfør en træforsegler til alle dele af din kalender, hvis den var farvet. Hvis det var malet, behøver du ikke forsegleren.

Sæt kalenderen sammen ved at placere årets måneder på bunden, den ene foran den anden med den aktuelle dag, der viser. Sæt derefter blokkene på med den aktuelle dato, der viser. Næste top det ud med ugedagen ved at sætte en mod bagsiden og den anden foran med den aktuelle måned viser.