Sådan laver du skærm-trykte T-shirts - Fritid

Sådan laver du skærm-trykte T-shirts

Sådan laver du skærm-trykte T-shirts. At-home T-shirt-fremstilling kan spare dig penge og tid og garnere ros for din kreative craftiness. Det vil tage lidt tålmodighed, men at lave skærmtrykte T-shirts vil være værd, når du modtager dit første kompliment: Hvor fandt du den store skjorte? Åh, jeg lavede det.

Pre-Screening Prep

Opret et design - jo enklere, desto bedre. Prøv at komme op med noget med store linjer og en lille smule detaljer. Dit design bør ideelt set være omkring 9 inches bredt og 15 inches højt.

Vælg et område, der skal være din arbejdsstation. Et lille eller mellemstore bord vil fungere godt.

Saml dine værktøjer. Listen over forsyninger, du har brug for, varierer meget afhængigt af den metode til screen printing du vælger at følge (se Ingredienser ovenfor).

Udskrivning

Kopier dit design på transparenspapir. Du kan købe det selv eller gå til din lokale kopi- eller forsyningsvirksomhed og bede dem om at gøre dig til en kopi på det mørkeste gennemsigtighed muligt. Tjek din gennemsigtighedskopi omhyggeligt - det er, hvad dit print vil se ud på T-shirt.

Byg en skærm, så du kan skærm-udskrive dit design. Kunstforretninger har premade skærmbilleder, eller du kan købe en ramme og nogle silke skærm (baseret på størrelsen på dit design) og lave skærmen selv. Jo billigere mulighed er at oprette skærmen fra bunden, da kunstbutikkerne vil sælge varer billigere a la carte.

Stræk skærmen over rammen og sikr den ved hjælp af hæfteklammer eller negle. Dette trin er kun nødvendigt, hvis du vælger at lave skærmen selv. Hvis du har købt en premade skærm, skal du springe til næste trin. Forsøg ikke at holde skærmen på plads med tape - det bliver ikke stramt nok. Den metode, du bruger til at sikre skærmen, er op til dig, men sørg for, at den er så stram som muligt.

Overfør dit design på skærmen. Dette er den vanskeligste og mest kostbare del af at lave skærmtrykte T-shirts, da du sandsynligvis skal købe et fotoemulsionssæt fra en kunstforsyning eller håndværksbutik. (Hvis du hellere ikke vil bruge fotoemulsion, skal du prøve at bruge et fyldstof og en tegningsvæske. Se Ressourcer nedenfor.) Følg anvisningerne i fotoemulsionssætet for at brænde dit billede på skærmen. Du skal bruge varmen fra en hængende stikkontakt med en lyspære på mindst 150 watt for at overføre dit design fra gennemsigtigheden til skærmen.

Vask billedet ud af skærmen. Det lyder kontraintuitivt, men du vasker kun de dele, du ikke behøver. De kemikalier, der skaber designet, er blevet scorched i skærmen. Brug lunkent vand med lavt tryk: Hvis du har en sprøjter i din køkkenvask, fungerer det godt, ellers vil en vanding virke.

Anbring et stykke hårdt pap inde i din T-shirt og arranger skærmen oven på skjorten. Sørg for at glatte alt ud og arbejde på en hård overflade. Hæld sort eller farvet blæk på skærmen oven på din T-shirt. Hæld kun blæk på skærmen! Ved hjælp af en visker eller skraber (hjemmelavet eller butikk købt) skal du trække blækket fra top til bund over skærmen og derefter fra bunden til toppen. Løft skærmen, og du bør se dit billede overført til din T-shirt.

Kontroller, at billedet er overført, og hæng den skærmtrykte T-shirt til at tørre. Lad blækket tørre helt. Når du er tør, læg T-shirt på et strygebræt, læg et rent stykke hvidt papir over skærmens tryk og stryge i 4 til 5 minutter. Dette skal sætte blækket på plads på T-shirt.

Tip

Der er mange metoder til trykning T-shirts. Hvis du har budgettet til at bruge flere penge, vil mange hjemmesider skærme print shirts til dig. Eller du kan investere i mere højteknologisk udstyr. For eksempel, i stedet for en hjemmelavet skærm sælger detailhandlere skærme specielt til dette håndværk. Sort blæk er meget billigere, når du opretter skærmtrykte T-shirts. Også ved at købe T-shirts i bulk får du en pris på under $ 2. Tjek også thrift butikker for tilbud.

Advarsel

Hæld ikke for meget blæk over skærmen. Blæk bløder ind i stoffet af en T-shirt, især hvis det er bomuld.