Sådan spiller du en ukulele som en mandolin - Fritid

Sådan spiller du en ukulele som en mandolin

Mandoliner og ukuleller har begge normalt standardindstillinger. Som enhver streng instrument, er det muligt at bruge en række afstemninger. Retuning ukulele til en mandolin tuning gør det muligt at duplikere mandolin akkord voicings og mandolin licks på ukulele. Men i tillæg til tuningen kan du også udføre mandolinstrummingmønstre og rytmiske teknikker på ukulele.

Indstil din ukulele til standard mandolin tuning. Standard tuning til ukulele er G-C-E-A, som er en C6 eller A mindre akkord. Standard tuning til mandolin er G-D-A-E, som er den samme som tuningen, der bruges til en violin eller fiol. G-strengen på ukulele er en tynd-gauge-streng. C-strengen er den laveste og tykkeste streng på ukulele.En mulighed for at indstille ukulele som en mandolin er simpelthen at holde den høje G-streng indstillet til høj G. Den anden mulighed for at erstatte G-strengen med en tykkere gauge-streng. Dette indebærer også at indlæse slidsen i møtrikken, således at tråden passer.

Lær mandolin akkorder. Den ændrede tuning ændrer forholdet mellem noterne og strengene. Dette gør det nødvendigt at lære mandolin akkord positioner på ukulele. (Se Ressourcer for mandolin akkorddiagrammer)

Spil akkorderne med en mandolin pluk. Mandolin spillere spiller typisk med en mellemstor, riveformet pick. Valget er enten mellemmålere eller tungmåler. Den lille tykke pick hjælper mandolin spillere til at spille ved blærende hastigheder.

Lær de store mindre skalaer i den nye mandolin tuning (Se Resources for mandolin scale charts). Øv skalaerne med skiftende op og ned streger med valget. Øv målene med en metronom. Spil skalaerne som ottende noter, tripletter og 16. noter.

Tip

Lyt til en række mandolinspillere som Homer og Jethro, David Grisman og Sam Bush for at samle ideer og udvikle tekniske koteletter.