Sådan spiller du "Piano Man" på Harmonica - Fritid

Sådan spiller du "Piano Man" på Harmonica


Billy Joel, uden tvivl en af ​​de største og mest produktive musikere i amerikansk musikhistorie, har fået flere hits mere universelt populære end hans klassiske "Piano Man", hvor han ikke kun synger teksterne, men spiller også klaver og harmonik samtidig.

Den vigtigste ikke-lyriske kormelodi af "Piano Man", der genkendes umiddelbart af mange tusinde selv de mest afslappede Joel-fans, spilles på en harmonika i C-nøglen og kan let lært med en lille vejledning.

Hold harmonikken i begge ender med tommelfingeren og skrue dine fingre over toppen for at holde den stabil og holde dem og håndfladerne så langt væk fra fronten af ​​harmonikken som muligt. Hvis dine hænder blokerer instrumentets forside, bliver din harmonik dæmpet og muligvis atonal.

Alternativt, hvis du bruger den samme harmonikaholdende nakkerem, som Mr. Joel bruger på scenen, er harmonikken placeret for dig uden at skulle have dine hænder overhovedet.

Pung dine læber sammen, som om du skulle fløjte og placere dem på centrumhullet i harmonikens nøglehuller, som skal være den femte fra venstre. Ved at blæse gennem (udånding) kun dette hul, vil du oprette notatet "E." Ved at indånde gennem dette eller et hvilket som helst nøglehul, vil du oprette en lyd en note højere end den blæste note. Noterne følger standard klaverformation, hvilket betyder, at de blæste noter til højre for E er i orden; G, C, E, G og C, mens de inhalerede noter er F, A, B, D, F og A.

For at spille melodien til "Piano Man", skal du spille følgende mønster:

Blow E Inhale E Blow G Indånding G-Blow G (hurtigt) Inhale E Blow E Inhale E Blow E

Pause

Blow C (4 korte slag i træk) Inhalér C (2 korte inhalater i træk)

Pause

Blow E Inhale E Blow G Indånding G-Blow G (hurtigt) Inhale E Blow E Inhale E Blow E

Pause

Blæse C (Tre korte slag i træk) Inhalér E Blæse E Indånding C Blæse C

Øv dette mønster, indtil du kan efterligne melodiets rytme, og du har det.

Tip

Lyt til en optagelse af Piano Man, mens du forsøger at lære sangen, for at få en fornemmelse for, hvordan det går.